Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, vineri, la Braşov, unde liberalii s-au întâlnit pentru şedinţa Consiliului Naţional al partidului, că propune amânarea acesteia cu două săptămâni, după decesul lui Mircea Ionescu Quintus. Liderul PNL a spus că "viaţa lui Mircea Ionescu-Quintus este un model pentru orice român şi orice liberal".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalii s-au întâlnit, vineri, la Braşov, unde urma să aibă loc şedinţa Consiliului Naţional al Partidului. Lucrările au fost deschise de preşedintele PNL, Ludovic Orban, cu un moment de reculegere pentru Mircea Ionescu Quintus, preşedinte de onoare al partidului.

Ludovic Orban a spus că l-a sunat pe Mircea Ionescu Quintus pentru a-l invita la Consiliul Naţional de la Braşov, însă acesta i-a transmis că nu poate participa pentru că este bolnav.

„Parcă Dumnezeu a vrut să fim astăzi împreună, membrii partidului, într-un astfel de moment, pentru a fi solidari în faţa acestei tristeţi generate de dispariţia lui Mircea Ionescu-Quintus. Viaţa domnului preşedinte Mircea Ionescu-Quintus este un model pentru orice român şi orice liberal. O viaţa pusă în slujba naţiunii române, puse în slujba PNL”, a spus Ludovic Orban.

El a adăugat că, în ciuda vârstei înaintate, Mircea Ionescu-Quintus „a pus atâta suflet şi atâta energie chiar şi după ce nu a mai fost preşedinte PNL în susţinerea şi promovarea ideilor liberale, în susţinerea şi dezvoltarea Partidului Naţional Liberal”.

Orban le-a adresat liberalilor rugămintea de a păstra viu spiritul liberal şi dragostea pe care Mircea Ionescu-Quintus a avut-o faţă de ţară.

„Vă rog, chiar dacă Mircea Ionescu Quintus nu mai este printre noi, să păstrăm viu spiritul liberal şi dragostea lui faţă de ţară, să-l purtăm în suflet şi să nu uităm că obligaţia noastră faţă de Mircea Ionescu Quintus, faţă de toţi înaintaşii noştri, este să facem din PNL (...) mai ales partidul care să scrie istoria României cel puţin în următorii 100 de ani”, a mai spus Ludovic Orban.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, în vârstă de 100 de ani, a încetat din viaţă.

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.