Liderul PSD Liviu Dragnea a comentat luni unele dintre dezvăluirile jurnaliştilor de la Rise Project referitoare la legăturile sale cu Tel Drum, negând că Tel Drum ar fi plătit amenajări pr vreo proprietate de a sa sau că ar avea vreo legătură cu o clădire de cinci etaje din Mamaia. În legătură cu mailuri prin care fiul său îi cerea bani directorului general al Tel Drum Petre Pitiş, liderul PSD a spus că el nu ştie despre astfel de mailuri, iar cei doi să şi le explice, menţionând că nu a mai vorbit cu Pitiş de 10 - 15 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnaliştii Rise Project au prezentat luni o parte din informaţiile conţinute într-o valiză care ar aparţine Nicoletei Pene, director comercial Tel Drum. Jurnaliştii au relatat că se află în posesia a mii de documente şi a unui hard disk cu documente contabile, poze de vacanţă, facturi, mailuri ale celor din conducerea Tel Drum şi ale apropiaţilor acestora.

"Nu am legătură cu acea valiză. Poze cu mine, cred că sunt mii, nu ştiu care le ţine pe unde le ţine, unii le tin sub perna, habar n-am", a spus Dragnea, adăugând că există instituţii abilitate care să investigheze, cum ar fi DNA.

 - Jurnaliştii Rise Project au relatat că printre documentele aflate în valiza diplomat ascunsă de omul - cheie al Tel Drum Nicoleta Pene, director comercial, se află şi un dosar cu însemnele PSD, iar scris de mână pe o hârtie contul lui Liviu Dragnea de la BRD, plus câteva copii de pe diploma de bacalureat a fiului acestuia şi schiţele bucătăriei de vară a “reşedinţei Dragnea din Alexandria”.

"14.518 euro a cerut o firmă din Bucureşti (Mcomob Service), cu expertiză în amenajări la Parlament şi BNR, ca să rezolve bucătăria de vară. Oferta este însoţită de scheme elocvente. Lux total, culori calde, linii clasice, stil american, electrocasnice ultimul răcnet integrate artistic în corpurile de lemn masiv. Peretele cu grătar face 2.100 euro. Cel cu aragaz, 5.800", scriu ziariştii.

De asemenea, conform Rise Project, în mapa roşie sunt cinci coli A3 cu un proiect al unui clădiricinci niveluri, casa liftului, iar releveele adună împreună 1.015 metri pătraţi utili, care ar fi ale unei vile private din Mamaia.

"Există aici şi camera majordomului, de 11,63 mp, cam cât un dormitor normal dintr-un bloc comunist. Omul deretică 13 camere, 12 băi, 4 bucătării etc", scrie Rise Project.

Răspunsul lui Dragnea la aceste informaţii a fost: "Tel Drum sau nici o altă companie nu mi-a plătit nimic din ce s-a realizat pe o proprietate de-a mea niciodată. Înţeleg că e vorba despre schiţa unei clădiri foarte mari. Nu am aşa ceva".

În ceea ce priveşte contul, el a replicat: "Bănuiesc că toate conturile mele sunt verificate de ani de zile, cu lupa. Ce să dau eu conturile?"

 - Rise Project a prezentat schimburi de mailuri între fiul lui Dragnea şi directorul general al Tel Drum, Petre Pitiş: “Salut, Am şi eu o datorie la un tip şi nu vreau să cer lui Liviu că mă ceartă, mă poţi ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru maşini. Te rog frumos". Ultima factură trimisă de Dragnea junior este însoţită de mesajul "Asta chiar e ultima. Am terminat tot la maşină.”  Dragnea Junior tocmai termina de tunat cel mai puternic Volkswagen Golf din lume. O rachetă albastră upgradată la 776 de cai-putere. Şmecheria a costat 78.000 de euro, comentează jurnaliştii Rise Project.

Referitor la aceste mailuri, Dragnea a precizat: "Nu am niciun mail cu Petre Pitiş. Dacă au ei (Pitiş şi fiul său - n.r.), să fie sănătoşi amândoi, să şi le explice. Înseamnă că ştia că nu îi dau (bani - n.r.)".

Întrebat când s-a văzut sau când a discutat ultima oara cu Petre Pitiş şi Mugur Gheoghiaş, prieten vechi cu Liviu Dragnea şi tată al consulului nostru general de la Torino, liderul PSD a răspuns: "Cred că sunt mai mult de 10 - 15 ani, când era consilier judeţean domnul Pitiş".

Conform jurnaliştilor Rise Project, informaţiile pe care le deţin sunt:

 Un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum.

  • Informaţie financiară: mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuşi, rapoarte de audit, tabele contabile etc.
  • 14.800 de foto şi video de la evenimentele companiei cu personajele grupării şi standardul lor de viaţă, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuţii – majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane.
  • 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu

O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş.

  • Peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie
  • Agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, ”Dăncilă”, „Bănicioiu”, ”Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauză între majuscule: “L I V I U”.
  • E-mailurile de pe adresa de serviciu a managerului.

Un stick de memoriecu informaţii de lucru, ale unei şefe de gestiune din Tel Drum.

  • Sute de procese verbale cu lucrări edilitare recepţionate şi fotografii din companie.

Peste o mie de hârtii:

  • Copii de pe documente personale ale familiei Dragnea
  • Planurile detaliate ale unei proprietăţi-mamut din Alexandria
  • Facturi pentru necesităţi private, achitate de Tel Drum
  • Evidenţe contabile paralele structurate pe grup
  • Registre de vânătoare pentru domeniile controlate de corporaţie
  • Documentele firmelor-satelit care scot bani din Tel Drum
  • Tranzacţii cu furnizori, cereri de oferte, corespondenţe tipărite,
  • Desfăşurătoare bancare ale mai multor companii
  • Bilete de avion, pliante din excursii, rezervări, chitanţe de hotel
  • Notiţe scrise de mână cu cheltuieli urgente şi socoteli
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.