Preşedintele interimar al TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, acuză PNL că lansează scenarii “apocaliptice“ la adresa pensionarilor, precizând că teoria cu lipsa banilor pentru pensii nu are nic un suport logic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Bogdan Cojocaru susţine, într-un comunicat de presă, că PNL a început represaliile împotriva pensionarilor şi că ameninţă, ba prin ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, ba prin vicepremierul Raluca Turcan cu luarea unor măsuri “în baza unor scenarii apocaliptice, văzute doar de către liberali“.

“Coşmarul pe care îl trăiesc zilnic pensionarii atunci când li se transmite că nu vor mai fi bani pentru asigurarea pensiilor nu are niciun suport logic, dacă analizăm cifrele oferite de Institutul Naţional de Statistică pentru anul 2019“, afirmă deputatul social-democrat Bogdan Cojocaru.

Potrivit deputatului Cojocaru, în primul trimestru al anului 2019, în România erau 5,18 milioane de pensionari, numărul fiind în scădere cu 43.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, în timp ce numărul total al salariaţilor, inclusiv funcţionarii publici şi angajaţii sistemului de ordine publică şi apărare, se ridica la şapte milioane.

“Cifrele nu arată vreun dezechilibru şi nu există un pericol nici măcar pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte modificarea balanţei reprezentate de numărul salariaţilor raportat la numărul pensionarilor. Actualul ministru al Finanţelor a ieşit cu o declaraţie periculoasă că sistemul de pensii e un sistem asemănător jocului Caritas. Mai mult, declaraţiile iresponsabile ale celui mai iresponsabil ministru din istoria post-decembristă au fost completate şi de doamna viceprim-ministru Turcan care a precizat că Guvernul României ar trebui să se gândească serios la majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani, în prima fază ca o variantă facultativă, ulterior ca variantă imperativă“, a declarat deputatul PSD Bogdan Cojocaru.

Liderul TSD consideră că “guvernul PNL se pregăteşte să forţeze un câmp al muncii afectat de boli cronice, fără să manifeste vreun regret cu privire la suferinţa salariaţilor“.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că este necesară reformarea rapidă a sistemului de pensii, pentru că, altfel, celor născuţi după 1970 nu va mai avea cine să le plătească pensiile., întrucât nu vor mai fi bani. ”Este momentul să venim cu o viziune pe termen lung”, a spus Cîţu, precizând că ”cârpeli s-au tot făcut de 30 de ani”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.