Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, reclamă acţiuni de ameninţare şi intimidare din partea firmei care va construi un ansamblu imobiliar în zona Oancea-Tătăraşi din Iaşi, susţinând că principalul responsabil pentru "derapajele grave" este primarul Mihai Chirica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful organizaţiei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, afirmă, într-un comunicat de presă, că firma care intenţionează să dezvolte un ansamblu imobiliar în zona Oancea-Tătăraşi a trecut la acţiuni de ameninţare şi intimidare atât la adresa sa, cât şi a cetăţenilor care au iniţiat proteste faţă de amplasarea unor construcţii pe spaţiile verzi din cartier.

"Dezvoltatorul a transmis în cutiile poştale ale locatarilor din Oancea o informare publică în care sunt ameninţaţi în mod direct cu procese civile şi penale toţi cei care se opun planului de ridicare a unui bloc cu o înălţime de 43 de metri. Constat că nu mai există nici o urmă de respect pentru locuitori atunci când maşinăria de interese economice din jurul domnului Mihai Chirica se pune în mişcare. (…) A recurge la şantaj şi ameninţări înainte ca Justiţia să îşi fi spus cuvântul în privinţa unui proiect imobiliar controversat ne arată că, în Iaşi, nu mai operează domnia legii, ci ne-am transformat într-un oraş condus de o administraţie care tolerează apucăturile mafiote", a declarat deputatul Marius Bodea.

El a mai spus că nu va ceda la ameninţări şi şantaj, precizând că "nu trăim într-un stat de lumea a treia în care operează doar domnia bunului plac şi sunt tolerate apucăturile fanariote".

Potrivit liderului liberal ieşean, principalul responsabil pentru "derapajele grave" este primarul Mihai Chirica, care "în loc să fie captivul ieşenilor pe care ar trebui să îi slujească, a devenit prizonierul intereselor grupurilor care l-au finanţat şi în faţa cărora răspunde acum".

Într-o informare publică transmisă recent locuitorilor din zona Oancea-Tătăraşi, dezvoltatorul imobiliar susţine că proiectul pe care l-a iniţiat va duce la consolidarea versantului din zonă, iar pe de altă parte, parcul existent nu va fi distrus, ci urmează a fi extins şi modernizat.

Totodată, conducerea firmei respective anunţă că locuitorii din zonă au fost manipulaţi de către "persoane de rea-credinţă", dar şi de către deputatul PNL Marius Bodea, iar toţi cei care au dezinformat vor fi daţi în judecată.

În urmă cu câteva zile, prefectul judeţului Iaşi a anunţat că va ataca în contencios administrativ autorizaţia de construire emisă anul trecut de primarul Mihai Chirica, în urma protestelor locatarilor din zona Tărăraşi, nemulţumiţi că în singurul parc din cartier vor fi ridicate trei imobile.

Decizia prefectului de Iaşi, Marian Şerbescu, vine în urma protestelor organizate anul trecut de locuitorii din cartierul ieşean Tătăraşi, dar şi după ce liderul filialei municipale a PNL, deputatul Marius Bodea, a sesizat Instituţia Prefectului pe această temă.

Mai multe proteste au fost organizate anul trecut în cartierul ieşean Tătăraşi, oamenii fiind nemulţumiţi că primăria şi-a dat acordul pentru construirea a trei blocuri în singurul parc existent în zonă.

Primarul Mihai Chirica susţinea în luna noiembrie că dreptul de utilizare a proprietăţii este garantat de Constituţie şi că nu este vorba de autorizaţie de construcţie, ci doar de una de împrejmuire a terenului.

Întrebat de corespondentul News.ro dacă în zona respectivă vor fi construite sau nu blocuri, edilul ieşean n-a dat un răspuns tranşant.

"Trebuie puse în acord interesele cetăţenilor cu cele ale investitorilor. Este posibil să se amenajeze un parc în prelungirea celui existent, apoi să poată fi rezolvate şi problemele de natură imobiliară", a afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.