Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au fost întrebaţi dacă PSD şi PNL îşi asumă un scor de 50% la europarlamentare. Astfel, Ciolacu a spus că „va fi un scor foarte bun”, iar Ciucă a precizat că „ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc la alegerile europarlamentare”. Chestionaţi dacă demisionează, în cazul în care nu va fi un scor de 50%, Marcel Ciolacu a replicat: „Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri”, iar Nicolae Ciucă a spus că „rolul nostru astăzi, când am luat o decizie care vizează desfăşurarea unei campanii politice şi a unei confruntări politice nu este acela de a discuta despre demisie” şi că „e vorba de a face tot ce ne stă în putinţă să mobilizăm activul de partid, electoratul, să reuşim ca scorul pe care îl obţin partidele separat la locale şi împreună la europarlamentare să fie cel mai bun cu putinţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc la alegerile europarlamentare”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă îşi asumă cele două partide de coaliţie un scor de 50% la europarlamentare, miercuri la Parlament.

La rândul său, Marcel Ciolacu a spus: „Va fi un scor foarte bun. E decizia românilor, nu a mea, a domnului Ciucă sau a colegilor noştri”.

Chestionat câte mandate speră să obţină alianţa electorală PNL şi PSD la europarlamaentare, Ciucă a replicat: „Cât mai multe, dar depinde de votul cetăţenilor”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a răspuns la această întrebare că „această alianţă va fi pe primul loc, detaşat”.

Chestionaţi dacă demisionează, dacă scorul la alegerile europarlamentare nu este de 50%, Ciolacu a răspuns: „Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri”.

„Vă rog frumos nu îmi deranjaţi creşterea. Îmi asum în continuare acelaşi lucru. Eu nu sunt un om înfumurat. Nu suntem nişte lăudăroşi. Nu e vorba că fugim de acest tip de răspundere”, a completat liderul social-democraţilor.

Nicolae Ciucă a precizat, la aceeaşi întrebare, că atunci când a fost luată decizie listei comune PNL şi PSD la europarlamentare, rolul şi scopul nu a fost discuţia despre demisie, ci de a face tot ceea ce este posibil să fie mobilizat activul de partid şi electoratul.

„Rolul nostru astăzi, când am luat o decizie care vizează desfăşurarea unei campanii politice şi a unei confruntări politice nu este acela de a discuta despre demisie. E vorba de a face tot ce ne stă în putinţă să mobilizăm activul de partid, electoratul, să reuşim ca scorul pe care îl obţin partidele separat la locale şi împreună la europarlamentare să fie cel mai bun cu putinţă”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.