Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Tocmai am terminat întâlnirea de lucru cu secretarul general NATO, domnul Jens Stoltenberg, care a venit astăzi în Consiliu. A fost o discuţie destul de lungă, foarte bună, de substanţă. Secretarul general ne-a informat despre stadiul în care se află pregătirile pentru Summitul de la Vilnius. Şi toată lumea a avut opinii şi păreri. Eu am insistat în acest format în luarea mea de cuvânt pe câteva chestiuni care cred că sunt importante pentru români şi le-aş reitera. În primul rând, colaborarea între NATO şi Uniunea Europeană este extrem de importantă şi am subliniat că este nevoie de o colaborare onestă, profundă, o colaborare care creează sinergii, nu competiţii”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles, la finalul dejunului de lucru că secretarul general al NATO.
 
El a mai spus că a reiterat faptul că este vital pentru Ucraina şi pentru UE să păstrăm unitatea şi solidaritatea, atât în interiorul Uniunii, cât şi în interiorul NATO şi între UE şi NATO.
 
„În chestiunea de substanţă, legat de NATO, Flancul Estic, Ucraina, am reluat tot ce este important pentru noi, am discutat, am luat poziţie faţă de chestiunea Ucraina şi am spus că este vital şi pentru Ucraina şi pentru noi să păstrăm unitatea şi solidaritatea - şi în interiorul Uniunii, şi în interiorul NATO, dar şi între Uniunea Europeană şi NATO - şi să sprijinim Ucraina în continuare, necondiţionat, cu tot ce avem”, a mai spus preşedintele Iohannis.
 
Preşedintele României a mai precizat că „pe de altă parte, este evident că întrebarea pentru Summitul NATO va fi: devine Ucraina aliat sau nu? Răspunsul a fost dat în 2008, la Bucureşti”.
 
„Răspunsul este foarte clar, oricine poate să citească Rezoluţia de la Bucureşti, care spune simplu: Ucraina şi Georgia vor deveni aliaţi NATO. Necondiţionat, fără alte puncte şi subpuncte. Deci, această întrebare poate fi lămurită foarte uşor. Mai departe, sigur, când se va întâmpla, cum se va întâmpla rămâne încă deschis”, a completat Iohannis.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.