Preşedintele Klaus Iohannis a acordat Înaltul Patronaj pentru trei evenimente care se vor desfăşura în cursul acestui an, cum ar fi întâlnirea internaţională a saşilor, ProEtnica 2024 - Festivalul Intercultural Sighişoara şi Festivalul de film antropologic Astra Film Festival, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, şeful statului a acordat Înaltul Patronaj următoarelor evenimente:

„ - Întâlnirea Internaţională a Saşilor, care se va desfăşura în perioada 2-4 august la Sibiu. Sub motto-ul „Heimat ohne Grenzen / Patrie fără frontiere”, manifestarea este organizată de Forumul Democrat al Saşilor din Transilvania, împreună cu Biserica Evanghelică C.A. din România şi Asociaţiile saşilor transilvăneni din Germania, Austria, Canada şi SUA, şi este dedicată cunoaşterii şi promovării patrimoniului cultural al minorităţii germane din România.

- ProEtnica 2024 - Festivalul Intercultural Sighişoara, ediţia a XX-a, care se va desfăşura în perioada 28 august - 1 septembrie în cetatea medievală din Sighişoara, aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Festivalul Intercultural ProEtnica, devenit o frumoasă tradiţie a întâlnirii dintre etnii şi culturi în România, este organizat de Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul Culturii. Manifestarea oferă minorităţilor naţionale din România un cadru propice pentru prezentarea şi cultivarea identităţilor lor culturale, în spiritul european al unităţii în diversitate.

- Festivalul de film antropologic Astra Film Festival, ediţia 31, şi Astra Film Junior, care se vor desfăşura în perioada 20-27 octombrie la Sibiu, având ca organizator Fundaţia Astra Film. Manifestări de tradiţie ale profesioniştilor filmului documentar şi antropologic, Astra Film Festival şi Astra Film Junior sunt menite să educe publicul în contextul realităţilor complexe ale societăţii contemporane”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.