Florin Jianu, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că unul dintre motivele care l-a determinat să demisioneze din Guvern a fost şi reacţia mediului de afaceri faţă de adoptarea OUG privind modificarea codurilor penale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când organizaţii ale mediului de afaceri îţi anulează întâlnirile pentru că Guvernul a dat cu o seară ordonanţa celebră trebuie să îţi pui mari semne de întrebare. Eu nu fac parte din niciun partid politic, fac parte din mediul de afaceri. Dacă ai tăi te reneagă, trebuie să îţi pui mari semne de întrebare”, a declarat Florin Jianu.

El a explicat că nu s-a opus adoptării OUG 13/2017 în şedinţa de Guvern de marţi pentru are cunoştinţe juridice limitate, iar documentul prezentat în şedinţă nu-i permite să formuleze pe loc o opinie.

”Atunci când sunt în stradă sute de mii de oameni, semnul de întrebare trebuie să fie uriaş şi să îţi dai seama că greşeşti”, a mai spus Jianu despre ordonanţă.

Florin Jianu a anunţat joi dimineaţă pe Facebook că demisionează din Guvern. "Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!", scrie ministrul, adăugând: "România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!".

"Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit in ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", scria ministrul.

El preciza că decizia sa a fost luată încă din seara şedinţei de guvern în care a fost aprobată OUG de modificare a codurilor penale, dar că a amânat anunţul sperând că cei care au greşit îşi vor repara eroarea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.