Preşedintele Comisiei de anchetă parlamentară a activităţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Iulian Iancu, a cerut Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să verifice de ce un draft al raportului comisiei, ce conţinea informaţii confidenţiale, a apărut în presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o comisie specială, cea cu ANRE, în regulamentul lor de funcţionare au stabilit cu toţii de comun acord că până în momentul în care raportul are forma finală şi este dat şi publicităţii, având un caracter confidenţial, să nu fie făcut public. Draftul de raport, nu e forma finală, pe care preşedintele, domnul Iancu, l-a distribuit membrilor comisiei a apărut în presă integral şi acum vrea să ştie cine a încălcat regulamentul pe care tot ei împreună l-au decis. Ce poate să facă Biroul permanent pe actualul Regulament? Să trimită către Comisia juridică şi Comisia juridică face o verificare, o cercetare şi ea o să prezinte Biroului permanent concluziile. Biroul permanent nu are decât rolul să trimită către Comisia juridică sesizarea. Am trimis memorandumul către Comisia juridică şi probabil că membrii comisiei vor fi întrebaţi dacă au dat eu sau nu", a precizat luni secretarul Camerei Deputatilor, deputatul PSD Georgian Pop. 

Iancu cere luarea unor măsuri şi acuză "existenţa unor scurgeri de informaţii cu caracter confidenţial in mediul public".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.