Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a declarat, miercuri, că a fost invitat de către preşedintele Klaus Iohannis la manifestările de la Bucureşti dedicate Zilei Naţionale, însă a decis că e "mai important” să fie la Alba Iulia de 1 Decembrie, spunând că, în opinia sa, în această zi factori de decizie, Preşedinţie, preşedinţi de Camere, ar fi trebuit "să fie aici, şi nu la Bucureşti" şi adăugând că "măcar de Ziua Naţională" să treacă toţi peste "orgoliile personale".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de jurnalişti dacă a fost invitat de către preşedintele Klaus Iohannis la manifestările de la Bucureşti dedicate Zilei Naţionale a României, Florin Iordache a răspuns că a primit invitaţie atât la defilare, cât şi la recepţia de la Cotroceni.

"Da. Eu am fost invitat, şi la defilare, şi la recepţia de la Cotroceni, dar am considerat că e mai important să fiu la Alba Iulia. Deci, pentru mine, 1 Decembrie, Ziua Naţională, e legată de Alba Iulia. Şi cred că nu ar trebui să ne aducem aminte numai la Centenar de Alba Iulia. În Bucureşlti suntem tot timpul, toate instituţiile, şi eu cred că factori de decizie, Preşedinţie, preşedinţi de Camere, cred că trebuiau să fie aici, şi nu la Bucureşti. Şi eu de aceea, din respect pentru români, am venit la Alba Iulia” a mai spus Iordache. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că a preferat să rămână la Alba Iulia pentru că, din punctul său de vedere, Alba Iulia este un  simbol al Marii Uniri şi de Ziua Naţională trebuie trecut peste orgolii personale şi trebuie ca toţi românii să sărbătorească împreună.

"Măcar de Ziua Naţională ar trebui să trecem peste orgoliile personale, ar trebui să trecem peste anumite chestiuni  care se fac în campanie, ar trebui să demonstrăm că de 1 Decembrie, care este Ziua Naţională., semnalul pe care trebuie să-l dăm în ţară şi străinătate, este un semnal de unitate. S-a demonstrat de fiecare dată că indiferent care au fost greutăţile, românii au trecut peste ele numai uniţi. Dacă şi de ziua naţională ne împărţim în cei care sunt pro unii sau pro alţii, este o chestiune foarte urâtă, rea şi neplăcută. De aceea, eu am ales ca mâine, de 1 Decembrie, mai sunt doi ani până la Marea Unire, să petrec aici la Alba Iulia. Alba Iulia pentru mine este un simbol foarte important pentrui toţi românii” a mai spus Florin Iordache.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Alba, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), este cel mai înalt demnitar al statului român care va participa la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a României, urmând să fie şi cel care va primi oficial onorul militarilor la parada organizată în municipiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.