Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe: a declarat luni că în această săptămână vor putea să promoveze în Parlament acest proiect al pensiilor speciale, iar în primă fază pensiile speciale vor fi impozitate, cel puţin partea de necontributivitate, urmând ca ulterior, progresiv, să avem un sistem care practic să fie unul corect şi echitabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Amendamentele depuse de Ministerul Muncii vor fi trecute prin comisie, există în momentul de faţă opinii din partea Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene privind modul în care se va modifica acest regim special al pensiilor în România. De altfel noi am susţinut tot timpul, prin tot felul de initiative legislative, eliminarea acestui regim special şi o astfel de decizie se înscrie şi în reforma pensiilor pe cre actuala coaliţie şi-a asumat-o prin Programul de guvernare. Suntem condiţionaţi şi de PNRR şi cu siguranţă ne dorim promovarea unui proiect legislativ complet”, a spus Ionuţ Stroe în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

El a precizat că în această săptămână vor putea să promoveze acest proiect al pensiilor speciale.

”Putem să construim, de ce nu, un proiect sustenabil, bazat pe principiul contributivităţii, aplicabil tuturor. În primă fază pensiile speciale vor fi impozitate, cel puţin partea de necontributivitate, urmând ca ulterior, progresiv, să avem un sistem care practic să fie unul corect, unul echitabil, care să răsplatească toţi contribuabilii, în mod echitabil”, a explicat Stroe. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.