Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi la Bruxelles, că una dintre temele care vor fi abordate la reuniunea Consiliului European vizează propunerile recente ale Comisiei Europene privind consolidarea industriei europene de apărare. Şeful statului a mai precizat că „un alt subiect care îi priveşte direct şi pe cetăţenii noştri este situaţia din sectorul agricol”, iar obiectivul României este de a identifica mpsuri care să funcţioneze pe termen scurt, dar şi unele care să asigure un răspuns eficient pe termen mediu şi mai lung.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vom discuta, sigur, propunerile recente ale Comisiei Europene privind consolidarea industriei europene de apărare. Eu voi evidenţia că România va participa activ şi constructiv la acest efort. Demersurile de întărire a apărării europene trebuie întreprinse însă în deplină complementaritate cu NATO, care rămâne, pentru Uniunea Europeană, un partener fundamental în asigurarea securităţii pe întreg continentul european”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută, joi la Bruxelles, înaintea participării la Consiliul European.
 
Şeful statului a adăugat că „un alt subiect care îi priveşte direct şi pe cetăţenii noştri este situaţia din sectorul agricol”.
 
„Obiectivul nostru este de a identifica măsuri care să funcţioneze pe termen scurt, dar şi măsuri care să asigure un răspuns eficient pe termen mai lung, termen mediu şi chiar mai lung. Vom discuta aceste chestiuni şi cred că vom găsi soluţii bune”, a conchis Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.