Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vom avea iarăşi o discuţie pe Orientul Mijlociu, unde, din păcate, suntem încă în căutarea unei voci comune, dar este clar că nevoia de dialog cu ambele părţi este esenţială şi, în final, trebuie găsită o soluţie pe termen lung.  În acest sens, avem un schimb de opinii cu Secretarul General al ONU, care se va desfăşura chiar la începutul sesiunii. Eu voi arăta că România a continuat să acorde asistenţă umanitară populaţiei civile din Gaza, fie în plan bilateral, fie prin canalele partenerilor”, a anunţat Klaus Iohannis, înaintea participării la Consiliul European, joi la Bruxelles.

„Vom avea un schimb de idei asupra noii Agende Strategice a Uniunii Europene, astfel încât să putem veni cu propuneri concrete la Consiliul European de vară din iunie 2024”, a continuat şeful statului.

El a mai spus că discuţiile vor viza şi progresele care au fost făcute în domeniul migraţiei, unde va evidenţia contribuţia substanţială a ţării noastre la protejarea frontierei externe a UE.

„Şi, în fine, vom avea o discuţie privind progresele înregistrate în domeniul migraţiei. Voi evidenţia, încă o dată, contribuţia substanţială a României la protejarea frontierei externe a Uniunii Europene. Totodată, voi sublinia faptul că România continuă demersurile pentru finalizarea procesului de aderare la spaţiul Schengen, prin ridicarea cât mai curând posibil şi a controalelor de la frontierele terestre”, a concluzionat preşedintele Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.