Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, la Strasbourg, cu reprezentanţi ai comunităţii române din Alsacia, cărora le-a spus că România nu mai este în faza în care să aibă o generaţie de politicieni mari, dar a spus că nu este îngrijorat pentru starea democraţiei din ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus românilor prezenţi la întâlnirea de la Strasbourg, dintre care o parte angajaţi ai Consiliului Europei, că dezbaterile din ţară în jurul statului de drept din România nu-l îngrijorează, democraţie care este pe cale să se maturizeze.

”Nu sunt îngrijorat şi vă spun acest lucru cu toată deschiderea. Nu sunt îngrijorat pentru democraţia din România. Este o democraţie vie, cu dezbateri, cu certuri. La noi, cultura dezbaterii nu a fost chiar pe primul loc, mai ales în anii comunismului, când ni s-a cerut să stăm liniştiţi şi să nu dezbatem politica. Cumva, această abordare a ajuns până în timpurile noastre, dar recuperăm şi aici. Încet, dar sigur, de la certuri ajungem la dezbateri. De la dezbateri, la idei şi, în acest fel, eu personal sunt convins că lucrurile vor merge înspre mai bine”, a spus preşedintele Iohannis.

Pe de altă parte, şeful statului a admis că ”avem probleme mari”.

”Este o zi specială, această Zi a Micii Uniri, şi, nu vă temeţi, nu am de gând să reiau discursul meu de aseară, dar nu pot să nu remarc că România a avut generaţii de politicieni mari, făuritori de naţiune, făuritori de ţară. Iar acum nu suntem în acea fază. Acum suntem în faza în care făurim o democraţie matură şi eu am convingerea că vom reuşi”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, întreprinde, în perioada 24-25 ianuarie, o vizită oficială la Consiliul Europei, la Strasbourg. Iohannis a avut, marţi, întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a Consiliului Europei, Gianni Buquicchio, şi preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Guido Raimondi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.