Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD, duminică, la prezentarea programului „Împreună pentru România normală, susţinând că, în ciuda faptului că ţara a fost condusă ani buni de către social-democraţi, ţara este în continuare prima la sărăcie şi pe ultimul loc în ceea ce priveşte protecţiia persoanelor vulnerabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Au trecut 30 de ani de la Revoluţie însă moştenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD-ul a fost la putere, perpetuând incompetenţă şi corupţie. Acest partid a fost o piedică în calea dezvoltării României în toţi aceşti 30 de ani, a politizat administraţia, a alungat oamenii competenţi din funcţii, a blocat investiţii pentru construirea de şcoli, spitale şi autostrăzi, a încercat politizarea justiţiei şi a vrut să facă drepturi speciale pentru politicieni penali. După această guvernare PSD, România riscă să rămână singura ţară din UE cu MCV”, a afirmat Klaus Iohannis . 
 
Candidatul susţinut de PNL acuză că guvernarea PSD a „sufocat ţara” prin incompetenţă, abuzuri, lipsă de predictibilitate. Iohannis spune că drumul către o Românie normală „este unul foarte dificil„ dar este optimist, pentru că românii vor şi luptă pentru schimbare. 
Iohannis defineşte România normală drept „ţara în care statul se află în slujba cetăţeanului” şi, în acest context, propune un amplu proces de audit obiectiv şi profesionist„ în instituţiile statului, susţinând că cetăţenii şi-au pierdut încrederea în instiuţiile statului. 
Iohannis mai spune că România normală este „România legii, iar justiţia independentă este garanţia funcţionării democraţiei, a respectului pentru drepturile fundamentale.
„Am fost şi voi rămâne un susţinător ferm al luptei împotriva corupţiei şi a creării unei culturi a integrităţii în guvernare„ spune Iohannis.
Preşedintele propune o legislaţie „suplă, uşor de înţeles şi aplicat„.
„Actuala legislaţie a României trebuie supusă unui amplu proces de revizuire, astfel încât statul să nu mai fie blocat în hăţişurile legislaţiei„. 
Iohannis mai spune că România Normală este România sustenabilă prin educaţie, sănătate şi solidaritate. Acesta arată, în programul său, că doreşte continuarea proiectului „România educată”, lansat în primul său mandat, pentru că România normală înseamnă România educată, în care fiecare copil are acces la învăţământ de calitate, în care şcolile sunt spaţii sigure pentru elevi şi profesori, iar şcoala formează cetăţeni activi şi implicaţi. 
„Am încredere că vom avea curând o strategie coerentă, pentru a lăsa în urmă definitiv haosul legislativ şi pentru a evita ca politicieni care fac schimbări de dragul schimbării să înceteze să se mai joace cu educaţia copiilor din România” a rătat şeful statului.. 
Iohannis a spus de asemenea că România normală este şi ţara în care sunt spitale moderne, servicii sanitare de sănătate, iar specialiştii sunt apreciaţi. 
Iohannis a vorbit şi despre România normală care este România, solidarităţii, criticând, în acest context, efectele politicilor aplicate de PSD. 
„După ani de guvernare social-democrată, ţara noastră din păcate este încă prima la sărăcie şi ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile dinte toate statele UE. Trist. Prin actualele politici defectuoase nu corectează dezechilibrele şi nici nu se dă încredere că sistemul de pensii sau cel de asistenţă socială sunt echitabile şi sustenabile pe termen lung” a spis IOhannis
 
Preşedintele arată că România are nevoie de soluţii pe termen lung în ceea ce priveşte natalitatea, pensionarea sau inserţia pe piaţa muncii.
Iohannis acuză că Guvernarea PSD a neglijat investiţiile în infrastructura de transport, în şcoli şi spitale slăbind perspectivele de dezvoltare.
„Creşterea preţurilor erodează bunăstarea românilor. De la bun început a fost limpede că direcţia politicilor economice ale PSD este greşită acum se impun măsuri eficiente privind responsabilitatea fiscală, stabilitatea financiară, îmbunătăţirea colectării veniturilor la buget” susţine şeful statului . 
Iohannis adaugă: „Cheltuielile cu salariile pensiile şi asietenţa socială trebuie asigurate cu prioritate, România are nevoie de eficienţă şi etică nu doar în actul guvernării, ci şi în sfera afacerilor„
 
Preşedintele cataloghează drept „veritabile surse de avantaje competitive pentru prosperitatea economică domenii precum sectorul IT, industria auto, sectorul energetic, agricultura.
Preşedintele critică starea infrastructurii de transport, indiferent că este vorba despre transportul terestru, naval sau aerian.
„PSD ştie bine de ce: pentru că au dorit să ţină avioanele la sol şi promisiunile în aer. Pentru a deveni cu adevărat hub de transport între Europa şi Asia, coridoarele de transport nu trebuie să rămână proiecte pe hârtie, iar România trebuie să se integreze efectiv în spaţiul unit de transport european„ a spus Iohannis. 
 
„După aproape trei ani marcaţi de criza statului de drept în care PSD a aruncat România, după o guvernare care a eşuat (...) proiectul de ţară pe care eu îl propun românilor este să construim împreună România normală. (...) Programul prezidenţial pe care-l propun românilor reprezintă angajamentul meu de a fi catalizatorul acestui efort de reconstrucţie instituţională dar şi morală a ţării. Am făcut paşi importanţi (... ) dar lupta împotriva pesedismului, sub orice chip se manifestă el, este una de durată, vom putea să construim temeinic România normală când prin votul românilor (...) partidele autentic democraţie vor avea întreaga legitimitate de a transforma î realitate această, viziune„ a încheiat Klaus Iohannis prezentarea viziunii proiectului său pentru al doilea mandat de preşedinte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.