Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că îşi doreşte să se implice foarte mult pentru că tăierile ilegale de păduri trebuie să fie stopate, remarcând că a existat o întreagă politică a PSD de denigrare a sa că este ”prietenul cuiva care defrişează”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Personal, îmi doresc să mă implic foarte mult pentru că tăierile ilegale trebuie să fie stopate. Abordarea nu este nouă pentru mine”, a declarat preşedintele afirmând că a cerut date în cursul discuţiei avute cu ministrul Mediului.
”A existat o întreagă politică a PSD de denigrare a subsemnatului că sunt prietenul cuiva care defrişează. Sunt un adept al mediului, al unui mediu curat. Nu mă schimb de dragul PSD. Această chestiune mă preocupă. Este nevoie de politici solide, de măsuri ferme, de măsuri la nivel de minister care să repună Garda de Mediu în funcţiune pentru a preveni defrişările”, a adăugat şeful statului.
El a ţinut să remarce că ”datele sunt de speriat”, se taie jumătate legal şi jumătate ilegal.
”Asta trebuie să înceteze. Ministerul Mediului a avut câteva propuneri care pot fi transformate în legislaţie, altele prin ordin de ministru, care vor îmbunătăţi situaţia”, a continuat preşedintele. 
 
În opinia sa, PSD, în realitate nu a dorit, a făcut tot ce a putut ca să apere cealaltă parte, iar Ministerul Mediului trebuie să vină în sprijinul pădurii şi al oamenilor, dar şi în sprijinul bugetului. 
”Mă preocupă, mă ocup mai departe şi sunt încrezător”, acochis Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.