Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă ar locui, după încheierea mandatului într-o vilă de protocol pusă la dispoziţie de RA-APPS şi, dacă da, ar accepta să se mute în vila din bulevardul Aviatorilor 86, că „este o preocupare electorală a unora, nu este o chestiune de actualitate”. „Eu nu am solicitat o locuinţă pentru când va fi să fie. Nici nu mi s-a oferit”, a completat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am observat că există aşa o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri. Este o preocupare electorală a unora, nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuinţă pentru când va fi să fie. Nici nu mi s-a oferit. Deci tema pentru mine este este una despre care citesc în gazetă”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă, după terminarea mandatului, ar accepta să locuiască într-o vilă de protocol pusă la dispoziţie de RA-APPS şi, dacă da, ar accepta să se mute în vila din bulevardul Aviatorilor 86, despre care s-a tot vorbit în ultima perioadă şi pentru care RA-APPS ar fi alocat până la 7 milioane euro pentru renovare, într-o declaraţie de presă susţinută marţi la Cotroceni, împreună cu preşedintele Muntenegrului, Jakov Milatović.

Recorder a prezentat recent o investigaţie intitulată ”Palatul Împăratului: şapte milioane de euro din bani publici pentru confortul unei singure familii” potrivit căreia pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti, într-una dintre zonele exclusiviste ale Capitalei, a apărut un şantier învăluit într-o secretomanie totală. Este vorba de lucrări la o vilă de 1200 mp, care a fost, până nu demult, sediu de partid, iar de câteva luni, e transformată, în cel mai mare secret, în reşedinţă pentru o singură familie.
 
Potrivit Recorder, suma pe care RA-APPS intenţionează să o investească depăşind orice imaginaţie, 7 milioane de euro numai pentru renovare şi amenajare. Jurnaliştii precizează că, conform legii, cercul demnitarilor care ar avea dreptul la o asemenea locuinţă de protocol oferită de stat este foarte restrâns. Iar majoritatea indiciilor duc către aceeaşi persoană, şi anume preşedintele Klaus Iohannis.
 
Şi G4Media a scris că fostul sediu al Partidului Naţional Liberal şi al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din Bucureşti este pe cale să fie transformat într-o ”locuinţă individuală” care va fi atribuită preşedintelui Klaus Iohannis după ce acesta îşi va termina al doilea mandat, citând o sursă din mediul politic. Aceeaşi sursă a susţinut că, în final, lucrările de amenajare vor costa 45 de milioane de lei, circa 9 milioane de euro.
 
Regia Autonomă „Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis că anterior semnării contractului cu Bog Art SRL, a executat în regie proprie lucrări la imobilul situat în Bulevardul Aviatorilor, iar lucrările au constat în desfaceri interioare şi exteriore, dezafectări de instalaţii şi evacuări de moloz şi nu au necesitat acces la informaţii clasificate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.