Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la evoluţiile din Orientul Mijlociu, că susţine soluţia celor două state, astfel încât să fie respectate aspiraţiile legitime ale poporului palestinian, cât şi dreptul la securitate al Israelului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ceea ce priveşte evoluţiile din Orientul Mijlociu, am condamnat ferm atacul Hamas din primul moment şi am pledat, totodată, pentru respectarea strictă a dreptului internaţional, inclusiv a dreptului internaţional umanitar, acordând ajutor umanitar civililor din Gaza. Este clar, după aceste luni de conflict deschis, că este nevoie de o soluţie politică pe termen lung, care să conducă la o pace justă, iar singura variantă viabilă rămâne soluţia celor două state, cu respectarea atât a aspiraţiilor legitime ale poporului palestinian, cât şi a dreptului la securitate al Statului Israel”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi la Cotroceni, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

Şeful statului a reiterat, referitor la conflictul din Fâşia Gaza, că România a desfăşurat şi o operaţiune foarte dificilă de oferire de asistenţă şi sprijin pentru românii aflaţi acolo.

„Adresez şi cu acest prilej mulţumiri autorităţilor române implicate în operaţiunea de evacuare a cetăţenilor români afectaţi, precum şi partenerilor din Israel, Egipt, Qatar şi Iordania pentru sprijinul oferit”, a completat preşedintele Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.