Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit la ora 10:00 pentru a discuta situaţia ministrului ALDE pentru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pe numele căruia DNA a cerut începerea urmăririi penale şi pe care premierul Mihai Tudose doreşte să-l remanieze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea lui Dragnea şi Tăriceanu vine înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, care se va întruni la ora 13:00 pentru a decide cine vor fi înlocuitorii miniştrilor demisionari social-democraţi, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc.

Joi, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, la finalul şedinţei partidului, că formaţiunea nu renunţă la ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, şi îi menţine în continuare sprijinul, argumentând că nu se poate accepta ca "DNA să facă Guvernul României aşa cum îi convine".

El a mai spus că îi va comunica această decizie premierului Mihai Tudose, care va trebui să ţină cont de argumentele pe care i le va prezenta.

Tăriceanu a afirmat că în şedinţa ALDE s-a discutat despre necesitatea de a afirma în continuare dorinţa de a menţine actuale coaliţie şi a acorda sprijinul Guvernului, precum şi despre remanierea propusă de premier.

El a mai spus că este dreptul premierului de a decide remanierea Guvernului şi că era de preferat ca ALDE să fi fost informat în coaliţie, ci nu să afle de la televizor.

"Domnul Tudose a vorbit despre posibilitatea remanierii şi a prezentat două tipuri de argumente. Trebuie să vă spun că este dreptul prim-ministrului să propună, dacă este necesar, remanierea Guvernului. Este de preferat să nu aflăm asta din public, ci să se discute în interiorul coaliţiei. Cele două considerente pe care premierul le-a prezentat au fost cele legate de competenţe şi performanţă, precum şi de acţiunea practică a DNA-ului, care a deschis o serie de dosare. Punctul nostru de vedere este clar: În ultima perioadă au apărut atât de multe informaţii şi dovezi de abuzuri ale celor din DNA (...) care pun sub semnul îndolielii existenţa statului de drept. (...) Ne întrebăm care mai este respectul pentru lege şi Constituţie", a mai susţinut liderul ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.