Liderul PNL Alba, Mircea Hava, a declarat, miercuri, că aşteaptă de la viitoarea conducere a PNL "să termine cu faliile” care i-au depărtat pe liberali, precizând că Ludovic Ordan este "omul care nu e împins de nimeni” şi care "îşi doreşte să termine cu aceste falii”, iar echipa acestuia s-ar bucura de o susţinere de 75% în partid. Mircea Hava a anunţat, totodată, că intenţionează să candideze pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Hava, care este şi primar al municipiului Alba Iulia, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, întrebat ce aşteaptă de la viitoarea conducere a PNL, că doreşte să se termine cu faliile care i-au depărtat pe liberali în ultima vreme.

"Eu aştept de la PNL (viitoarea conducere - n.r.).ca să termine cu aceste falii care ne-au depărtat. O falie ne-a depărtat de electoratul de dreapta, o falie ne-a depărtat de primari, o falie de ceea ce spunem şi de ceea ce facem şi lucrurile s-au dus aici pentru că, din păcate, dar asta este în toate partidele, însă nu este un lucru care mă linişteşte, în partid avem foarte mulţi oameni care aduc voturi, creează această  plus valoare şi avem acele cooperative mici, care papă aceste voturi şi nu interesează ce înseamnă teritoriu”, a spus Hava.

Întrebat de ce îl susţine pe Ludovic Orban pentru preşedinţia PNL, Hava a răspuns că Orban este "omul care nu este împins de nimeni” şi care "îşi doreşte să termine cu aceste falii”.

"De ce Ludovic Orban? Pentru că este omul care îşi doreşte lucrul acesta şi nu este împins de nimeni acolo şi îşi doreşte ca să terminăm cu aceste falii, să ne apropiem de electorat, să nu putem spune că este partidul primarilor şi să luăm soluţiile împreună. Să nu apară ceea ce a fost şi în PDL şi, din păcate, câţiva hotărăsc soarta, câţiva împart tot ceea ce este de împărţit (…)”, a mai spus Hava.

El a adăugat că nu are nicio problemă cu Cristian Busoi, dar acesta ar veni "de undeva de unde a consumat voturile”, referindu-se la organizaţia PNL Bucureşti şi la rezultatele obţinute de aceasta în alegeri.

El a acuzat, totodată, conducerea interimară a PNL că ar fi împărţit într-un mod restrâns "orice funcţioară” şi că nu ar fi fost interesată de fapt de partid.

În altă ordine de idei, Mircea Hava a anunţat că doreşte să candideze pentru viitoarea conducere a PNL pentru funcţia de prim-vicepreşedinte.

"Lucrurile sunt aproape tranşate că voi candida, cred că pentru prim-vicepreşedinte, dar şi Bolojan şi mulţi alţii din partid. Vrem să-i aducem pe oamenii care mişcă şi care fac ceva şi oamenii care produc voturi, care produc bunăstarea partidului”, a mai spus Hava.

Întrebat ce va face dacă Ludovic Orban va pierde alegerile, Hava a spus că nu crede că se va întâmpla acest lucru deoarece echipa care îl susţine se bucură de 75 % susţinere în partid.

"Nu e nicio problemă dacă pierdem. Eu am mai fost când a candidat domnul Blaga, am fost şi am pierdut. Nu am murit. Pe mine nu m-au clădit partidele şi nu mi-au dat nimic. Şi atunci mă simt confortabil. Nu mă simt vai de mine dacă pierdem. Mergem înainte. Dacă partidul, chiar dacă pierdem, are nevoie de mine, de Bolojan, de toţi, atunci sunt sigur că vom putea discuta. Dacă nu au nevoie de noi şi îşi doresc să-şi menţină cooperativele lor, atunci există construcţii, există posibilităţi. Din fericire, cei mai mulţi doresc acest lucru. Din estimările noastre, trecem bine de 75%”, a mai spus Mircea Hava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.