Executivul a transmis că, în contextul cutremurului major produs în Turcia pe 6 februarie şi luând act de solicitarea adresată României de către Comisia Europeană, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă (ECHO-ERCC), din rezerva rescEU de pe teritoriul ţării noastre, CNSU a aprobat o hotărâre prin care va trimite luni în această ţară un transport umanitar ce constă în 16.000 kit-uri de igienă, 10 corturi de luat masa şi 32 turnuri de iluminat. Transportul va fi realizat cu 10 mijloace tehnice din cadrul USISU, ISU Galaţi, ISU Mureş, ISU Iaşi, ISU Constanţa şi Bazei pentru Logistică a IGSU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Totodată, personalul IGSU va asigura, la destinaţie, instruirea personalului autorităţilor de protecţie civilă din Republica Turcia privind punerea în funcţiune/montarea acestor echipamente.Pentru această misiune, rambursarea cheltuielilor proprii de transport se va realiza în procent de 100% din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale”, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.
 
Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acţiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacităţi de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfăşurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă.
 
Prin intermediul acestui program, produsele pot fi puse la dispoziţia ţărilor care se confruntă cu situaţii de urgenţă de amploare şi care în baza cererilor de asistenţă  internaţională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situaţii de urgenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.