Executivul a aprobat, joi, o hotârâre pentru modificarea hotărârii Guvernului 832/2022 privind stabilirea atribuţiilor, organizarea şi funcţionarea Cancelariei Prim-Ministrului. După Secretariatul General al Guvernului, Cancelaria Prim-Ministrului este reorganizată în conformitate cu Legea pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Astfel, numărul total al funcţiilor publice de conducere se încadrează în procentul de 8% din numărul total al posturilor aprobate, în condiţiile asigurării continuităţii atribuţiilor instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este a doua etapă a reorganizării, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

În prima etapă, anul trecut, numărul consilierilor încadraţi la cabinetele demnitarilor a fost redus la aproape jumătate.

Dacă în ianuarie 2023 erau încadraţi 92 de consilieri la cabinetele secretarilor de stat şi consilierilor de stat, în decembrie 2023 numărul acestora a fost diminuat la 54, inddică sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.