Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că infrastructura de transport din România are o importanţă strategică, apreciind că din acest motiv trebuie accelerată implementarea tuturor proiectelor şi trebuie aplicate sancţiuni acelor constructori care nu înţeleg că respectarea contractelor are mize mult mai mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Infrastructura de transport din România are o importanţă strategică! Situaţia din Ucraina dovedeşte că fără rutele de transport, navale, feroviare şi rutiere româneşti, contextul geopolitic în ansamblu ar fi mult mai dificil. Tocmai de aceea trebuie să accelerăm implementarea tuturor proiectelor de infrastructură şi să aplicăm sancţiuni acelor constructori care nu înţeleg că respectarea contractelor are mize mult mai mari”, a scris Grindeanu pe Facebook.
El anunţă că va verifica şantierele şi că nu va ezita să ia măsuri împotriva celor care întârzie.
”Voi verifica în continuare şantierele şi nu voi ezita să iau măsuri împotriva celor care întârzie sau blochează nejustificat lucrările”, precizează ministrul Transporturilor.

MinistruMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat miercuri că lucrările de pe şantierul liniei de cale ferată Apaţa-Caţa, parte a Coridorului feroviar Rin-Dunăre înregistrează un ”progres extrem de slab”, ajungând la doar 17,5%.

”Am solicitat conducerii CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările de reabilitare să se finalizeze la sfârşitul anului viitor”, arată Grindeanu. ”Trebuia să aducă acele maşinării mari, care fac tunele, într-un final, acel tunel va fi – într-un final, când va fi gata – cel mai lung din România, au adus două din patru. Până la sfârşitul anului vor aduce şi celelalte două, după care vor intra efectiv la săparea acelor tunele. Eu nu sunt mulţumit de ce s-a întâmplat până acum”, a declarat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.