Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a precizat că este mare păcat că propunerea legislativă care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor nu este adoptată. Ea a adăugat că speră ca la începutul sesiunii parlamentare, pe 1 februarie, acest proiect să fie adoptată să să devină lege. Senatoarea PNL a mai precizat că a semnat o petiţie în acest sens, prin care semnatarii cer Legislativului adoptarea unei astfel de iniţiative de lege care să asigure includerea femeilor pe listele eligibile la alegerile de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„E mare păcat că - în acest an electoral în care avem toate tipurile de alegeri - legea pe care am iniţiat-o şi care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor nu este adoptată. Ar fi fost un mare progres al societăţii, un semn că actualul Parlament înţelege nevoia de avea egalitate de şanse în societate. Că reprezentarea echitabilă a femeilor în administraţie, în Parlament înseamnă tratarea cu seriozitate a temelor care preocupă în mod deosebit 51% din totalul populaţiei din România, femeile. Asigurarea echilibrului de gen în politică este un pas înainte pentru o societate mai aşezată”, a scris Alina Gorghiu, vineri pe Facebook.
 
Ea a adăugat că „încă mai e timp şi sper ca acest proiect să devină lege la începutul sesiunii parlamentare care va debuta la 1 februarie”.
 
„Altfel, ratăm un standard important pentru încă alţi patru ani. Nu şi în Argeş! Ca preşedintă a organizaţiei PNL Argeş, voi dubla numărul de candidate pentru primării. Vocea şi perspectiva femeilor trebuie să fie reprezentate corespunzător la nivel local”, a mai spus ministra Justiţiei.
 
Acessta a mai anunţat că s-a alăturat celor peste 20.000 de semnatari ai petiţiei prin care cer aceştia solicită Parlamentului adoptarea unei legi care să asigure includerea femeilor pe listele eligibile la alegerile de anul acesta, pentru a avea o reprezentare corectă a femeilor în Legislativ.
 
„Între timp, m-am alăturat celor peste 20.000 de semnatari ai petiţiei prin care se cere care au semnat petiţia prin care se solicit Parlamentului adoptarea unei legi care să asigure includerea femeilor pe listele eligibile la alegerile din 2024 şi o reprezentare corectă a femeilor în Parlament”, a conchis Gorghiu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.