Deputaţii USR Cristian Ghinea, secretar al Camerei, şi Cristian Seidler, lider de grup, au spus marţi că li se pare uimitor faptul că PSD a convocat o sesiune extraordinară a Parlamentului, dar propriii aleşi nu au venit la serviciu, spunând că, dacă fără bază legală şi constituţională se convoacă sesiunea, ar putea fi ”abuz în serviciu fără prag valoric”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Absolut toţi membrii opoziţiei din Biroul permanent au fost astăzi aici, toţi cinci, şi toţi cei trei lideri de grupuri parlamentare ai opoziţiei. Au lipsit reprezentanţii puterii în frunte cu Liviu Dragnea. Ni se pare uimitor, din nou, ca mod de lucru faptul că avem o sesiune extraordinară convocată de PSD, iar reprezentanţii PSD nu au fost aici. Mi se pare o dovadă de seriozitate din partea noastră şi faptul că am vorbit între noi şi nu am putut lăsa o asemenea mizerie să se întâmple şi nu există formal în acest moment sesiune extraordinară”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Cristian Ghinea.

El a promis că deputaţii USR vor sprijini demersul PNL de a sesiza Curtea Constituţională dacă sesiunea extraordinară va fi ţinută deşi nu a putut fi convocată de Biroul Permanent.

”Acesta este deja un conflict de ordin constituţional. Nu poate un singur om, printr-o simplă semnătură să declare sesiune extraordinară deschisă fără Biroul permanent. Biroul permanent a fost cel de astăzi şi nu a avut cvorum pentru că domnul Dragnea, cel care a semnat acea hârtie, nu a fost aici. În primul rând el şi alţi câţiva membri ai PSD. Domnul Dragnea, în primul rând, trebuie să vină la serviciu dacă vrea sesiune extraordinară”, a mai spus Ghinea.

”Dacă fără bază legală şi fără bază constituţională, fără bază regulamentară, se convoacă totuşi plenul, n-ar fi abuz în serviciu fără niciun prag valoric? Ar fi nevoie aici de un prag valoric? Nu, dimpotrivă”, a spus, la rândul său, liderul de grup a deputaţilor USR, Cristian Seidler.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.