Preşedintele AUR George Simion a anunţat luni, la Constanţa, că solicită întrunirea de urgenţă a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a convoca o sesiune extraordinară în cadrul căreia să fie puse pe ordinea de zi a celor două camere proiectele de lege care îi privesc pe transportatori şi agricultori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În calitate de preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, principala forţă de opoziţie, solicit întrunirea de urgenţă a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru o sesiune extraordinară în care să fie puse pe ordinea de zi a celor două camere proiectele de lege cu privire la transportatori şi agricultori. Avem cinci proiecte de lege care pot fi puse pe ordinea de zi, iar colegii mei pregătesc hârtia către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor cu ordinea de zi. S-au făcut sesiuni extraordinare ale celor două camere ale Parlamentului pentru tot felul de prostii dorite de Iohannis, dorite de Ciolacu, dorite de diferite grupuri de interese. Este timpul ca parlamentarii să revină din vacanţă şi să pună pe ordinea de zi şi doleanţele românilor. Nu credem că această problemă trebuie lăsată să fie amânată la nesfârşit. Sunt proiecte de lege, unele aparţin AUR, altele partidelor din actuala coaliţie, care trebuie dezbătute de faţă cu românii şi în faţa protestatarilor care ies pe centura Bucureştiului, în Constanţa, la Suceava, în Dolj şi în alte judeţe ale ţării”, a declarat George Simion, potrivit unui comunicat de presă al AUR.
El a subliniat că îşi doreşte ca doleanţele celor două categorii profesionale, cele 12 puncte dorite de transportatori şi 40 de agricultori, să ajungă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi Senatului cât de repede posibil. „Astăzi înaintăm această hârtie, miercuri se poate convoca sesiunea extraordinară a Parlamentului şi poate începe dezbaterea acestor legi. După cum ştie toată lumea, luna ianuarie este o lună de vacanţă pentru parlamentari. Nu cred că trebuie să aşteptăm noua sesiune, 1 februarie. Îi cer lui Marcel Ciolacu, îi cer lui Nicolae Ciucă, preşedinţii celor două partide care formează actuala coaliţie, să convoace de urgenţă această sesiune”, a adăugat acesta.
Preşedintele AUR a mai spus că „solicitările noastre vin în concordanţă cu solicitările transportatorilor şi agricultorilor”.
„Este opţiunea lor să nu convocăm Parlamentul acum şi să aştepte până pe 1 februarie. Dar protestatarii am văzut că nu mai au răbdare şi românii în general, pentru că nu sunt doar agricultorii, doar transportatorii. Sunt şi medicii de familie, sunt şi alte categorii sociale care au probleme şi nu mai există dialog tripartit în România”, a completat Simion.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, luni, o întâlnire de lucru cu miniştrii implicaţi în negocierile cu transportatorii şi fermierii protestatari, scopul discuţiilor fiind urgentarea elaborării de acte normative care să transpună în practică soluţiile convenite de cele două părţi prin procesele-verbale încheiate. Premierul a transmis că Guvernul are o totală disponibilitate la dialog, totul până la măsurile privind reducerea evaziunii fiscale, linia roşie peste care nu pot trece.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.