Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, la Antena 3, că 95% dintre cei care protestează împotriva OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală nu au citit actul normativ şi nici nu ştiu că proiectul graţierii nu a fost adoptat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu rezist unei stări de stres, de tensiune chiar, şi aştept să se calmeze lucrurile. aştept ca cei 95% dintre cei care sunt în piaţă, care protestează şi care au declarat că nu au citit textul ordonanţei să facă acest lucru”, a spus Gabriela Firea.

Întrebată de unde are această informaţie, Firea a răspuns:  ”Pe toate site-urile. Dacă vreţi vă trimit linkul (...) Există un studiu care s-a realizat şi 95% spun că nu au citit ordonanţa de urgenţă, că nu ştiu dacă sunt două ordonanţe sau una, care nu ştiu că proiectul graţierii nu a fost adoptat, ci trimis la Parlament”.

Peste 100.000 de oameni s-au aflat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a patra zi consecutiv de proteste faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale. Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale şi cu îndemnuri pentru continuarea protestelor, iar la ora 22.00 mulţimea a cântat imnul naţional, iar după acest moment, manifestanţii au început să plece.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.