Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a afirmat, luni, că doreşte o reglementare a pieţei RCA la tariful de referinţă stabilit de ASF. În acest sens, deputatul buzoian a depus un proiect legislativ care ar rezolva creşterea galopantă a preţului la asigurările de Răspundere Civilă Auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am depus un proiect legislativ care prevede o reglementare a pieţei RCA la tariful de referinţă care este stabilit de ASF. Nu e vorba de o plafonare, ci de o reglementare. Există un tarif de referinţă care prevede o marjă de profit a asiguratorului, inclusiv cheltuieli administrative. Nu am face decât să intrăm într-o normalitate pentru că în momentul de faţă s-a dublat, ba chiar s-a triplat, în ceea ce priveşte transportul de marfă, s-a triplat preţul asigurărilor şi cred că se impune o reglementare în condiţiile date", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, deputatul PNL Gabriel Avrămescu. 

El spune că modificarea legislativă care are rolul de a reglementa preţul poliţelor R.C.A. este necesară pentru că în acest moment Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România stabileşte unilateral la preţuri extrem de mari. 

”Ce nu spune nimeni şi e prevăzut în lege, este un birou al asigurărilor, acel B.A.A.R. care nu face altceva decât să stabilească unilateral nişte preţuri la care pot fi făcute asigurările în cazul în care o ofertă de asigurare depăşeşte cu 36% preţul  tarifului de referinţă care este stabilit de ASF în momentul de faţă. BAAR vine şi zice practic <<OK trebuie să dai tu asigurator, să te încadrezi un plafon de maxim 36 la sută cu tariful pe care îl oferi>>, fără să ţină cont de istoricul persoanei care se asigură sau a firmei care face această asigurare", a mai declarat Avrămescu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.