Fostul ministru al Digitalizării Florin Roman afirmă că ar putea scrie o carte despre construcţia autostrăzii Sebeş-Turda, "dar asta poate genera probleme în timp, dacă nu o păstrez". Astfel, el prezintă "câteva adevăruri istorice", relatând cum i-a cerut ministrului Transporturilor din 2012 Dan Şova sprijin pentru realizarea acestei autostrăzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aş putea scrie o carte despre construcţia autostrăzii Sebeş-Turda, dar asta poate genera probleme în timp, dacă nu o păstrez. Prietenii ştiu de ce:))! Aşa ca o să mă rezum la doar câteva adevăruri istorice, pentru ca după război, mulţi viteji se arată. Era toamna lui 2012 când am intrat ca vicepreşedinte al CJ Alba in biroul ministrului decident de atunci, Dan Şova, solicitând sprijinul pentru realizarea drumului expres Sebeş-Turda. Cel care mi-a deschis atunci ochii, ca putem avea autostradă, nu doar drum expres, era Mircea Pop, fostul sef la CNAIR, originar din Cluj. El mi-a spus: se poate dacă îl lamuriţi pe ministru, şi l-am lămurit. Şi avem şi banii europeni din primul exerciţiu financiar", a scris, miercuri seară, pe Facebook, Florin Roman.

El a adăugat că acest lucru "părea imposibil, întrucât premierul USL de atunci, Victor Ponta, era supărat pe mine pentru alianţa PD-PNL la CJ Alba, singurul loc din ţara unde nu a funcţionat USL".

"Dar Şova m-a ajutat. Şi pentru asta îi mulţumesc mereu! Şi cu Victor Ponta m-am împăcat. Împreună cu Ion Dumitrel şi Alin Cucui, Dumnezeu să-l ierte, am luat la pas primăriile şi în două săptămânii erau deja eliberate avizele. Am avut şi norocul unui SF făcut din 2008. Primarul Albei Iulia a mai obţinut o ieşire la autostradă, iar la Decea am făcut front comun cu primarul Silviu Vinţeler. A venit apoi şi certificatul de urbanism. Mulţi m-au ironizat pentru această investiţie, mulţi au spus că nu se va face, iar azi circulă bine mersi pe ea. Să le dea Dumnezeu sănătate şi sa se bucure de ea şi ei. Pentru Alba, autostrada Sebeş-Turda înseamnă şi un motor de dezvoltare economică! La nodul de la Decea vom avea în acest an, o altă investiţie marcă liberală, cel mai important centru intermodal de transport, din Europa de est", a susţinut Roman.

În 15 decembrie, Florin Roman a demisionat din funcţia de ministrul al Digitalizării în urma acuzaţiilor de plagiat şi a informaţiilor eronate din CV-ul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.