Preşedintele interimar al USR, Elek Levente, a declarat sâmbătă, în discursul de deschidere a congresului extraordinar al partiului, că formaţiunea a intrat prea repede într-o criză de succesiune a conducerii şi i-a îndemnat pe delegaţii şi invitaţii prezenţi la eveniment să nu uite că USR a pornit din stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urmă cu doi ani eram în stradă. Protestam împotriva unei puteri corupte, arogante şi incompetente care-şi ucide cetăţenii, aceeaşi ca astăzi. Vă spun asta pentru a vă aminti de unde am pornit, din stradă, şi care este misiunea noastră. Astăzi se împlinesc doi ani de la evenimentul Colectiv şi vă invit să ţinem un moment de reculegere în memoria tinerilor de la Colectiv”, şi-a început Elek Levente discursul de la tribuna congresului.

Preşedintele interimar al USR a spus că, indiferent de frământările prin care trece partidul, membrii săi poartă în ei aceeaşi revoltă şi aceleaşi speranţe într-o societate care funcţionează după reguli, în care meritul este recompensat, minciuna şi furtul sunt sancţionate, ideile valoroase pentru binele comun sunt puse în practică. 

”Au fost zile grele în care am trăit, uneori, sentimentul că am uitat de ce am pornit pe acest drum, din cauza polemicii şi neîncrederii care s-au instalat în partid. Înţeleg că am intrat într-o criză de succesiune, prea repede. Demisia fondatorului partidului, la un an de la înfiinţarea lui, nu este o situaţie uşoară, nici emoţional, nici politic. Dar dacă privim partea plină a paharului, o organizaţie se instituţionalizează ca partid, dacă trece, cu bine, prin crizele de succesiune. Îmi doresc să punem capăt la acest Congres acestei etape de creştere ca partid şi să ne urmăm drumul, să împlinim visul, al nostru, al oamenilor care ne-au votat, al celor care au ieşit în stradă şi al celor care nu se simt încă reprezentaţi”, a mai spus el. 

Levente a arătat că România se află, odată cu revenirea PSD la putere, într-un moment de cotitură, ”poate cel mai dificil după căderea comunismului totalitar”. 



”Vedem în jurul nostru o revenire a fantomelor autoritarismului, naţionalismului şi autarhiei. În fiecare zi, partidul conduds de Liviu Dragnea – a cărui ziua de naştere azi, îi doresc la multi ani, dar nu la conducerea României – PSD luptă pentru a cuceri un teritoriul pe care-l credeam definitiv câştigat pentru democraţia liberală, pentru societatea deschisă şi inclusivă. Nu este. PSD vrea să-şi subordoneze statul, până la ultimul funcţionar, şi justiţia, demonizează antreprenorii străini, atacă societatea civilă. Suntem într-un război dus de forţele reacţionare reprezentate de majoritatea PSD-ALDE împotriva românilor care-şi doresc o societate europeană, modernă şi prosperă. USR trebuie să fie în prima linie a acestei lupte. Nu mai putem pierde timp în controversele interne pentru că acest timp nu este al nostru, este al României care este în pericol să devină un stat eşuat”, a mai spus preşedintele interimar al USR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.