Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis foloseşte incorect procedura avizării proiectului de buget în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a tergiversa adoptarea bugetului de către Parlament, Dragnea arătând că CSAT putea fi convocat într-o oră întrucât toţi membrii săi se află în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că foloseşte deliberat avizarea bugetului de stat de către CSAT pentru a amâna adoptarea bugetului în Parlament. ”Această procedură este folosită în mod incorect şi neproductiv de către preşedintele Iohannis. Anul trecut bugetul a fost adoptat în Guvern într-o zi, iar a doua zi a venit avizul CSAT. Nu s-a dorit lucrul acesta”, a declarat Dragnea.

El a relatat conversaţia pe care a avut-o premierul Grindeanu cu Klaus Iohannis legată de avizarea CSAT şi de posibilitatea ca avizul să fie dat după adoptarea în Guvern, după cum s-a întâmplat cu bugetul pentru anul 2016. ”Preşedintele i-a spus că anul trecut a fost altceva”, a spus Dragnea.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele PSD susţine că o şedinţă a CSAT convocată pentru astăzi era posibilă, nefiind necesară amânarea până marţi. ”Toţi membrii CSAT erau în Bucureşti. Şedinţa se poate convoca şi într-o oră”, a afirmat social-democratul exemplificând apoi cu avizul Consiliului Legislativ care a fost trimis în jurul orei 16, deşi proiectul de buget a fost remis Consiliului în noapte de joi spre vineri, la ora 2.

Liviu Dragnea a precizat că l-a sfătuit pe prim-ministrul Grindeanu să respecte procedura legală privind bugetul şi că acesta a luat ”o decizie bună” că nu a dispus adoptarea bugetului în Guvern fără avizul CSAT, în aceste condiţii vina pentru tergiversare aparţinându-i şefului statului. ”Nu am reuşit să înţeleg termenul «celeritate» de azi până marţi”, a mai spus Dragnea referindu-se la comunicatul prin care Administraţia Prezidenţială a anunţat că CSAT se va întruni marţi.

Proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, transmis de către Guvern, a fost primit, vineri după-amiază, la Secretariatul CSAT, a anunţat Administraţia prezidenţială.
 
”În acest sens, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a dispus convocarea cu celeritate a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru marţi, 31 ianuarie a.c., ora 12:30, în vederea analizării proiectului de buget”, precizează sursa citată.
 
Guvernul fusese convocat în şedinţă la ora 13.00 pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017, însă şedinţa a început cu patru ore şi jumătate întârziere. La începerea şedinţei, Sorin Grindeanu a anunţat că nu se va mai discuta bugetul de stat, adoptarea sa fiind amânată pentru marţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.