Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, marţi, într-o emisiune la B1, că s-a întâlnit în cursul acestei zile cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, cu care a discutat despre înfiinţarea Muzeului Holocaustului la Bucureşti, relaţiile româno-americane şi situaţia Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a precizat că întâlnirea a fost stabilită cu ceva mai mult timp înainte, la ea fiind invitat şi istoricul Radu Ioanid, de la Muzeul Holocaustului din Washington, deoarece printre subiectele abordate s-a aflat şi înfiinţarea Muzeului Holocaustului la Bucureşti.

”De asemenea, am discutat cu domnul ambasador despre evoluţiile din Uniunea Europeană şi despre relaţiile dintre Statele Unite şi România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a spus că a discutat despre Parteneriatul Strategic România-SUA şi despre amplificarea dimeniunii economice a acestuia. ”El trebuie să aibă şi o componentă economică substanţială, adică România trebuie să aibă şi de câştigat de pe urma lui”, a spus Dragnea adăugând că se referă la un nivel mai mare al investiţiilor americane în ţara noastră.

Liviu Dragnea a arătat că România a fost deschisă la solicitările părţii americane, dar trebuie să aibă avantaje din punct de vedere economic. 

”România este o ţară stabilă din punct de vedere politic, din punct de vedere economic (...) Este interesantă pentru ei din punct de vedere militar, dar vreau să fie interesantă şi din punct de vedere economic pentru că vreau ca şi românii să simtă în buzunarele lor efectele acestui parteneriat (...) Orice solicitare a partenerilor americani a fost acceptată, dar pe partea economică trebuie să avem şi avantaje, iar răspunsul a fost pozitiv şi la Washington, şi aici, iar lucrurile încep să se întâmple”, a mai spus preşedintele PSD.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a întâlnit marţi, la Parlament, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cei doi discutând aproximativ 45 de minute. Hans Klemm nu s-a întâlnit cu jurnaliştii, alegând atât să intre, cât şi să iasă din biroul lui Liviu Dragnea pe o uşă mai puţin expusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.