Şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare ale României din străinătate vor participa, începând de marţi, la Bucureşti, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, eveniment dedicat mizelor politicii externe a României, care se desfăşoară în fiecare an în preajma zilei de 1 septembrie, Ziua Diplomaţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, în perioada 29 august - 1 septembrie 2017, Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR), cu tema "O lume în schimbare: Mizele politicii externe a României”, care îi reuneşte pe şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare ale României din străinătate, fiind "un prilej de evaluare a îndeplinirii obiectivelor de politică externă şi de stabilire a liniilor strategice viitoare de acţiune ale diplomaţiei române".

Programul include, totodată, primirea şefilor misiunilor diplomatice ale României de către preşedintele României, Klaus Iohannis.

Deschiderea oficială a Reuniunii va avea loc marţi, iar la aceasta vor lua parte preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi a preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

”În cadrul dezbaterilor, accentele vor fi puse asupra unei evaluări a realizărilor şi a ceea ce trebuie făcut în continuare, din perspectiva obiectivelor prioritare ale României într-o gamă largă de dosare de interes, între care: agenda europeană, securitatea şi apărarea, buna vecinătate, aportul diplomaţiei la dezvoltarea României, candidatura României la un loc de membru nepermanent în CS ONU şi, în plan strategic mai larg, conduita activă în organizaţiile internaţionale şi în promovarea diferitelor teme şi componente ale unui multilateralism eficient”, a anunţat MAE.

La ediţia din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române vor fi prezenţi ministrul de externe al Egipt, Sameh Hassan Shoukry, ministrul de externe din Luxemburg, Jean Asselborn, şi ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó.

”În acest an, un segment important al programului va fi orientat spre dezbateri concrete şi oportunităţi de dialog direct între şefii misiunilor diplomatice ale României şi reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc. Prim-ministrul României, Mihai Tudose, se va întâlni cu şefii de misiuni în cadrul acestui segment. În premieră, ediţia 2017 a RADR va include o componentă de întâlniri cu autorităţi locale şi vizite la obiective de interes economic, în teritoriu”, mai precizează MAE într-un comunicat de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.