Preşedintele Consiliului Naţional Politic al PSD, Vasile Dîncu, a explicat că nu mai există electorat fidel, în România, ci mai degrabă sunt electorate captive dependente de banii care vin de la centru. Dîncu l-a sfătuit pe Marcel Ciolacu să nu se sperie şi să nu se uite mereu în sondaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu mai există electorat captiv şi nu mai este electoratul fidel. Sunt electorate captive de care putem vorbi, că sunt într-un fel sau altul captive, în anumite zone tradiţionale, în judeţe sărace, în judeţe care sunt sau comunităţi care sunt dependente de banii care vin de la centru la un moment dat. Acolo poţi vorbi de o anumită legătură şi acolo este stabilitate, cei 48% de care vorbeam, de acolo vine. În rest, este vorba de un fel de mişcare browniană, de o volatilitate absolută a voturilor”, a declarat Vasile Dîncu, la emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.
 
Întrebat ce sfaturi îi dă liderului PSD, Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu i-a transmis acestuia să nu se uite mereu în sondajele de opinie. 
 
”Ca specialist în creativitate, o să beneficiez de faptul că o frază înseamnă mai multe propoziţii şi o să fac o frază complexă, formată din mai multe propoziţii. În primul rând, aş spune următoarele lucruri: nu te speria, apoi nu te uita mereu în sondaje, nu te schimba fundamental. Duşmanii sunt în faţă, nu în interior. Şi eventual, fii atent la următorul lucru: oamenii nu votează nici grafice, nici cifre şi nici kilometri de autostradă. Oameni votează, oameni vii. Asta ar fi o frază complexă care conţine învăţăturile mele din ultimii 20 şi ceva de ani”, a declarat Vasile Dîncu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.