Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedintele Comisiei de Apărare, spune că demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, este doar un prim pas către aflarea adevărului despre cele întâmplate pe data de 10 august 2018. El cere ca toate documentele privind evenimentele să fie desecretizate, iar cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o  postare pe Facebook, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedintele Comisiei de Apărare din cadrul Camerei Deputaţilor, spune că cei vinovaţi de cele întâmplate în 10 august 2018 trebuie să fie traşi la răspundere.

”Demisia ministrului Carmen Dan reprezintă doar primul pas către aflarea adevărului despre 10 august. Toate documentele trebuie desecretizate, toate practicile îndoielnice trebuie verificate, toţi cei vinovaţi pentru blocarea violentă a dreptului de a protesta trebuie identificaţi şi traşi la răspundere. Umflarea aparatului de represiune politică în dauna poliţiei care asigură siguranţa de zi cu zi a cetăţenilor trebuie oprită”, spune deputatul.

Raeţchi afirmă că e necesară o viziune liberal privind drepturile cetăţenilor.

”Avem nevoie de o viziune civică, liberală asupra modului în care tratăm drepturile cetăţenilor, nu de una militaristă şi violentă de factură sovietică. Dar nu PSD va face toate aceste schimbări - e un partid tot mai mic, tot mai speriat de nemulţumirea publică, care va continua să se ascundă în spatele bastoanelor şi scuturilor. Această modificare de filosofie va fi realizată numai de o guvernare de dreapta”, mai scrie Ovidiu Raeţchi.

Carmen Dan a anunţat luni că demisionează de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Carmen Dan, al cărei nume figura pe lista remaniabililor, decizia urmând să fie luată la Comitetul Executiv al PSD de luni, a afirmat că şi-a depus mandatul.

Ea a ţinut să precizeze că pleacă cu fruntea sus din minister.

De asemenea, Carmen Dan i-a urat succes lui Nicolae Moga, senator de Constanţa, al cărui nume a fost vehiculat pentru a prelua portofoliul Internelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.