Deputatul Dan Barna este primul candidat înscris în cursa pentru şefia USR, care va avea loc cu ocazia Congresului din 28 octombrie, anunţul fiind făcut sâmbătă, într-o conferinţă de presă organizată după şedinţa Consiliului Naţional al partidului. Actualul lider interimar a formaţiunii, Elek Levente, spune că s-a gândit să nu candideze, singurul caz în care ar face acest gest fiind acela în care ar avea impresia că persoanele care aspiră la postul de preşedinte ar putea scinda formaţiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu le-am transmis deja colegilor mei intenţia de a candida la preşedinţia partidului, îmi voi depune şi candidatura formală, probabil, zilele următoare”, a anunţat deputatul Dan Barna sâmbătă într-o conferinţă de presă.
 
Pe de altă parte, preşedintele interimar al partidului, Elek Levente, a precizat că, deocamdată, nu se înscrie în cursa pentru şefia partidului.
 
”M-am gândit să nu candidez. Nu îmi doresc să candidez şi posibilitatea de a-mi schimba opţiunea este doar dacă candidaţii care se vor înscrie în cursă o să-mi creeze impresia că vor scindarea partidului sau direcţionarea partidului pe o orbită pe care eu nu mi-aş dori-o. Atunci mi-aş asuma o candidatură şi aş intra în cursă”, a afirmat Elek Levente.
 
Candidaturile pentru funcţia de preşedinte al USR pot fi depuse până pe 30 septembrie, iar congresul pentru alegerea preşedintelui partidului va avea loc pe 28 octombrie.
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.