Deputaţii REPER au anunţat iniţierea unei moţiuni simple împotriva lui Sorin Cîmpeanu pentru acţiunile grave din procesul modificărilor la legile educaţiei. REPER duce în Parlament dorinţa celor aproape 40.000 de cetăţeni revoltaţi care au semnat o petiţie pentru demiterea ministrului Educaţiei, arată un comunicat de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
REPER îndeamnă deputaţii celorlalte partide parlamentare care consideră că Sorin Cîmpeanu nu mai poate rămâne ministru să se alăture acestei iniţiative pentru a putea fi depusă şi dezbătută de urgenţă. Numele moţiunii iniţiate de REPER este „Impostura nu are ce căuta la Educaţie, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern”, mai indică sursa citată.

„Cifrele din educaţie din ultimul deceniu sunt dezastruoase: abandonul şcolar şi analfabetismul funcţional au atins cote nemaiîntâlnite în istoria noastră recentă, universităţile româneşti s-au prăbuşit în clasamentele internaţionale, iar fabricile de diplome au explodat inclusiv cu contribuţia ministrului Cîmpeanu în primul său mandat. Acum vrea să-şi definitiveze opera prin legiferarea imposturii, bulversarea completă a ierarhiilor şi impunerea unei viziuni dezastruoase. Peste toate acestea, Sorin Cîmpeanu dă dovadă de aroganţă şi jigneşte intelectuali, universitari şi părinţi prin declaraţii lipsite de un minim bun-simţ arătând că nu poate conduce o dezbatere autentică despre viitorul învăţământului românesc”, conform comunicatului de presă.

Partidul condus de Dacian Cioloş reaminteşte că peste 150 din cei mai importanţi intelectuali ai României au semnat o scrisoare prin care semnalează gravele probleme şi derapaje din proiectele de legi care pot bulversa următoarele generaţii de elevi şi studenţi.

REPER mai precizează că susţine o reformă a învăţământului românesc dar nu poate accepta impunerea unei viziuni înguste şi retrograde cu impact major asupra copiilor României.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.