În contextul breşei de securitate a site-ului Camerei Deputaţilor, în urma căreia mii de documente cu date personale au ajuns în mâinile hackerilor, deputata USR Diana Buzoianu aminteşte de refuzul PSD-PNL de a investi de la bugetul de stat în securitate cibernetică sumele potrivite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Site-ul Camerei Deputaţilor a fost spart. Mii de documente cu date personale sunt în mâinile hackerilor. DNSC investighează cazul. La dezbaterea de buget pentru anul 2023 am depus, alături de Bogdan Rodeanu, un amendament să fie alocaţi suplimentar 40 de milioane de lei fix la DNSC pentru securitatea cibernetică. PSD şi PNL au respins acel amendament. «Sunt destui bani alocaţi pentru securitatea cibernetică». Vom vedea azi dacă DNSC are toate resursele necesare”, a scris Diana Buzoianu, marţi pe Facebook.

Deputata USR a adăugat că, între timp, ţări precum Franţa şi UK alocă sute de milioane pentru a face faţă atacurilor cibernetice.

„Ţări care înţeleg pericolele anului 2024”, a completat Buzoianu.

O breşă de securitate a avut loc marţi, pe site-ul Camerei Deputaţilor, iar Secretariatul General al forului legislativ a anunţat că, în acest moment, nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor şi că se redactează o plângere la DIICOT. Instituţia precizează că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a fost notificat despre breşa de securitate pe site-ul Camera Deputaţilor, a declarat Mihai Rotariu, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC. Instituţia colaborează, în acest moment, cu alte autorităţi cu competenţe în domeniul securităţii cibernetice la investigarea incidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.