Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a anunţat public, marţi după-amiază, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, că nu va vota niciodată ca 15 martie, ziua în care s-a acceptat unirea Ardealului cu Ungaria, să devină zi a maghiarilor din România, adăugând că nu va vota “o lege care se împotriveşte poporului român”. Dîrzu a precizat, în schimb, pentru News.ro că va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului deoarece este “un om de echipă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioan Dîrzu a postat, marţi, pe pagina personală de pe Facebook o poză cu un drapel tricolor însoţit de un mesaj în care precizează că “iubeşte” Transilvania şi România şi că nu va vota pentru ca ziua de 15 martie să devină zi a maghiarilor din România.

"Iubesc România, iubesc Transilvania, o voi apăra şi voi lupta pentru unitatea Statului Român! Nu voi vota niciodată o lege care se împotriveşte acestei ţări şi poporului român! Nu voi vota niciodată ca ziua de 15 martie - ziua în care s-a acceptat unirea Ardealului cu Ungaria, să devină zi a maghiarilor din România. Vă asigur că rămân acelaşi om, ataşat idealurilor României!” afirmă Ioan Dîrzu în mesajul său.

Contactat de News.ro şi întrebat dacă mesajul său are vreo legătură cu moţiunea de cenzură, Dîrzu a răspuns că “este un om de echipă şi va vota moţiunea de cenzură”, iar nemulţumirile sale sunt legate de solicitările UDMR.

“Nu sunt de acord cu solicitările celor de la UDMR. Legat de moţiune pot să vă spun că sunt un om de echipă şi voi vota moţiunea împotriva Guvernului” a mai spus Dîrzu.

Mai mulţi parlamentari PSD, în special din zona Ardealului au transmis, marţi, mesaje prin care spun că nu sunt de acord cu solicitările UDMR şi nu vor vota niciodată un pachet de legi care să afecteze viaţa românilor din Transilvania, făcând astfel referire la proiectele de legi susţinute, luni, în Parlament de uniune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.