Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat, la Realitatea TV, că participanţi la şedinţa de duminică a Delegaţiei Permanente a partidului au fost abordaţi de persoane din afara partidului care au încercat să-i determine cum să voteze şi ce poziţii să exprime în şedinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru sănătatea democraţiei, deciziile trebuie să se ia în interiorul partidului, de către membrii săi. Am semnale cum s-a pregătit şedinţa de astăzi, cum la nivel de teritoriu, anumiţi membri au fost abordaţi de persoane din afara partidului încercând să influenţeze cum să voteze astăzi, cum să se poziţioneze (...) Cred că astfel de lucruri sunt degradante”, a declarat Daniel Constantin.

El s-a referit şi la influenţa pe care ar avea-o în ALDE persoane din afara partidului. ”Domnul Tăriceanu, în interiorul partidului, sugerează relaţia privilegiată pe care o are cu domnul Dragnea. Eu nu m-am folosit de relaţia privilegiată pe care am avut-o poate cu domnul Ponta (...) Eu nu cred că domnul Dragnea ştie că domnul Tăriceanu se foloseşte de numele lui, a afirmat copreşedintele ALDE.

Un alt reproş pe care i l-a făcut Daniel Constantin lui Călin Popescu-Tăriceanu a fost că preferă ca deciziile în partid să fie luate în cerc restrâns. ”Nu-i admisibil ca deciziile să se ia într-un cerc restrâns, iar noi toţi să suferim eventualele consecinţe sau beneficii. Nu este în regulă”, a spus Constantin.

De asemenea, Tăriceanu este acuzat că aplică un tratament preferenţial unor persoane din partid în detrimentul altora. ”Nu o să accept să dăm nişte oameni la o parte doar pentru că nu-i plac domnului Tăriceanu sau altcuiva din partid”, a afirmat vicepremierul Constantin. 

Acesta a dat asigurări că, în pofida diferendului cu Tăriceanu, nu intenţionează să plece din ALDE. ”Nu rup ALDE, nu plec nicăieri. Asta este casa mea. În 33 de judeţe din ţară se funcţionează în vechile sedii ale PC. Nu se pune problema să plecăm, rămânem aici”, a conchis Daniel Constantin.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.