Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că PSD îl va da în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis pentru afirmaţia că Guvernul este corupt. Totodată, dacă preşedintele nu numeşte interimari la ministerele care au aparţinut ALDE, Guvernul se va adresa Curţii Constituţionale. Premierul Viorica Dăncilă a spus că social-democraţii au spus în şedinţa Comitetului Executiv că nu este grabă să vină în Parlament cu remanierea, precizând că nu a fost fixată o dată la care va fi făcut acest lucru. “Dacă nu trece remanierea, rămâne Guvernul în forma veche. (...) Majoritatea din Parlament nu mai este reprezentată atunci când trece o moţiune de cenzură”, a mai declarat Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Dăncilă: Colegii în Comitetul Executiv au spus că nu este o grabă să venim în Parlament cu această remaniere

În privinţa interimatului celor trei ministere deţinute de către ALDE, Viorica Dăncilă a spus că va avea o discuţie telefonică cu preşedintele şi, dacă nu va fi o nominalizare, Guvernul se va adresa Curţii Constituţionale.

Dăncilă a anunţat că PSD îl va „acţiona în judecată” pe preşedinte pentru afirmaţia „acest guvern corupt”, pentru că e foarte uşor de lipit etichete, dar acestea trebuie să aibă un fundament.

„Nu am avut niciodată probleme de corupţie, ci am fost un luptător împotriva corupţiei, pentru statul de drept, dar şi pentru respectarea drepturilor cetăţenilor”, a mai spus Dăncilă.

Întrebată unde se încadrează juridic fapta de care îl acuză pe preşedinte, Viorica Dăncilă a spus că vor fi discuţii cu avocaţii.

Ea a declarat, de asemenea, că PSD îi va accepta pe toţi parlamentarii ALDE care vor să treacă la PSD, pentru că au fost împreună la guvernare şi ar fi continuitate.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că el nu va gira prin deciziile sale susţinerea acestui guvern. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a anunţat preşedintele. Klaus Iohannis a cerut Guvernului să declanşeze procedura de reconfirmare în Parlament şi a făcut apel la toate partidele de opoziţie să aibă o poziţie rezonabilă. 

„Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă dispreţul cu care PSD şi ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetăţeanului şi de guvernarea acestei ţări pentru oameni. Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani şi jumătate de guvernare haotică, incompetentă şi coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD şi ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD şi ALDE, pur şi simplu se fac că nu îl înţeleg. Într-o Românie normală, un vot precum cel de la referendumul din 26 mai ar fi determinat demisia imediată a Guvernului. Când 6,4 milioane de români îţi spun direct că duci ţara pe un drum greşit, nu îţi mai rămâne nimic altceva de făcut decât să pleci acasă. În continuare sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România şi nu poate să rămână în funcţiune. Această guvernare toxică este încă ţinută în viaţă de configuraţia parlamentară votată în decembrie 2016”, a mai declarat preşedintele.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.