Deputatul neafiliat Ionel Dancă, care face parte din partidul Forţa Dreptei, a precizatr, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Finanţelor Marcel Boloş, în plenul de luni al Camerei, că era mai bine ca liberalul să recunoască faptul că l-a pus PSD să crească taxele. Dancă a mai spus că „taxa pe boală” este „ultima dintre sfidările pe care guvernul PSD - PNL le face la adresa oamenilor cinstiţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnule ministru Boloş, decât să înşiraţi jumătate de oră cifre şi rapoarte în care nu crede nimeni, mai bine spuneaţi simplu - m-a pus PSD să pun această taxă pe necazul oamenilor, m-a pus PSD să cresc taxele, contribuţiile sociale, accizele, să cresc impozitele pentru mediul de afaceri, m-a pus PSD să scot bani din piatră seacă. Era mult mai simplu, domnule ministru, pentru că, ce să vezi, ce convenabil pentru PSD să facă toată această ajutare fiscală bugetară cu un ministru de la PNL, cu alte cuvinte ce convenabil pentru PSD să majoreze taxele, ceea ce nici cu un ministru de la PSD nu ar fi reuşit”, a explicat Ionel Dancă, în plenul de luni al Camerei Deputaţilor.

Dancă a adăugat că „taxa pe boală” este „ultima dintre sfidările pe care acest guvern PSD - PNL le face la adresa oamenilor cinstiţi care muncesc în această ţară şi a mediului de afaceri”.

„Am văzut de la domnul ministru timp de 30 de minute argumente pentru această taxă, nicidecum că va corecta această aberaţie fiscală. Ba, mai mult, din ceea ce înţelegem de la domnul ministru, dacă este aşa o problemă cu un număr imens de concedii medicale care nu au nicio legătură cu realitatea, ne aşteptăm ca, de fapt, ministrul Finanţelor şi Guvernul PSD - PNL, condus de Marcel Ciolacu, să elimine de fapt plata concediilor medicale. Acolo se va ajunge. De ce nu controlaţi aceste concedii medicale fictive? De ce nu le eliminaţi şi să luptaţi cu adevărat cu cei care nu îşi plătesc taxele şi impozitele în România? Să pui taxe pentru bolnavii de cancer, pentru mamele care îşi îngrijesc copiii, este pur şi simplu sfidare şi o bătaie de joc”, a mai afirmat Dancă

Deputatul partidului Forţa Dreptei a mai precizat că ministrul Boloş a recunoscut că cine încasează un salariu brut de 10.000 lei, după aplicarea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate va lua mai puţin cu 900 lei faţă de situaţia în care ar fi rămas în câmpul muncii.

El l-a acuzat pe ministrul PNL că nu îi pasă de suferinţele şi necazurile românilor.

„Mai bine, domnule ministru Boloş, clipiţi de două ori dacă vreţi să vă scăpăm şi lăsaţi această politică pesedistă de taxare a necazurilor românilor”, a concluzionat Ionel Dancă. Deputaţii au dezbatut, luni, moţiunea simplă a USR şi partidului Forţa Dreptei împotriva ministrului de Finanţe Marcel Boloş. Moţiunea simplă va fi votată, în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.