Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunţat joi că Guvernul a aprobat o hotărâre privind regulamentul de înregistrare, investigare şi soluţionare a sesizărilor privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi, în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul a aprobat o hotărâre privind regulamentul despre procedura de înregistrare, investigare şi soluţionare a sesizărilor referitoare la practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar. În acest fel se asigură aplicarea eficientă, eficace a măsurilor cuprinse în Legea 81/2022 pentru a consolida poziţia fermierilor în cadrul lanţului de aprovizionare cu produse agricole şi alimentare şi combaterii practicilor neloiale”, a spus Dan Cărbunaru la Palatul Victoria.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că este vorba despre ”un regulament elaborat pentru a reglementa procedura de soluţionare a acelor sesizări sau etape care trebuie parcurse pentru a efectua investigaţii, a identifica abateri sau modalităţi de constatare, după caz, chiar şi de sancţionare a practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar”. 

Potrivit acestuia, actul normativ include norme care vizează competenţa acordată Consiliului Concurenţei privind analiza şi soluţionarea practicilor comerciale neloiale instrumentate, cu detalii privind modul de sesizare, soluţionarea cererilor, adoptarea deciziilor şi a măsurilor intermediare sau de încetare a practicilor comerciale neloiale.

"Acest regulament aduce o serie de clarificări privind termenii şi expresiile utilizate pentru a identifica practicile comerciale neloiale care intră în domeniul de aplicare a Legii 81/2022. Totodată, sunt detaliate modalităţile de colaborare dintre Ministerul Agriculturii şi Consiliul Concurenţei pentru a face schimb de date şi informaţii în privinţa practicilor comerciale neloiale instrumentate. Un demers care ţine să asigure funcţionarea corectă a pieţei, dar, bineînţeles, să şi protejeze interesele fermierilor, pe de o parte, şi, în final, implicit, şi pe cele ale consumatorului”, a mai spus Cărbunaru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.