Fostul preşedinte USR Dan Barna a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că este un mesaj foarte prost pentru cetăţeni faptul că preşedintele României şi premierul interimar Florin Cîţu, au lipsit amândoi la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale a României, deşi şeful statului era aşteptat să deschidă evenimentul cu discursul său. Ce mesaj pot să decripteze cetăţenii acestei ţări, când văd că cei doi nu dau bani pe festivitatea zilei naţionale?, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu a lipsit doar premierul ci şi preşedintele României, un mesaj foarte prost pentru cetăţeni. Dacă la şedinţa solemnă pentru ziua naţională, care este elementul de coagulare pentru ziua naţională, preşedintele alege să dea cu seen, deşi fusese invitat şi toată lumea se aştepta ca ceremonia să înceapă cu discursul preşedintelui, practic a dispărut în păpuşoi, în limbaj popular, la fel si premierul în funcţie, ce mesaj pot să decripteze cetăţenii acestei ţări, când văd că cei doi nu dau bani pe festivitatea zilei naţionale?”, a spus Dan Barna. 

El a arătat că nu mai comentează faptul că premierul Florin Cîţu nu a fost prezent la audierilor miniştrilor din Cabinetul Ciucă.

”Nu mai vorbim de celelate proceduri, de audieri, unde e o chestiune de obraz şi de demnitate a ta ca om, fiind şi preşedintele PNL, să fii alături de miniştrii tăi la audieri. (...) Cum poate fi privit de membrii PNL, când şeful lor este dispărut la prima bătălie importantă?”, a mai spus Barna. 

Deputatul USR a comentat şi atacurile Ralucăi Turcan la adresa premierului Florin Cîţu şi acuzaţiile privind lipsa banilor pentru pensii.

”Ceea ce i se întâmplă acum doamnei Raluca Turcan, i se întâmpla şi colegei mele de la Sănătate, doamna Mihăilă”, a arătat el, precizând că aceasta îi spunea premierului constant, săptămânal, despre nivelul cheltuielilor, despre nevoia de bani pentru plata medicamentelor, pentru medicamentele HIV, medicamentele COVID, plata medicilor, şi nu exista buget. 

”Premierul le ignora. Este o reflectare a unui fel de a ignora problemele până ele dispar, însă aceste probleme în managementul ţării nu dispar”, a mai afirmat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.