Fostul premier Dacian Cioloş este de părere că există încă aspecte în legile justiţiei care trebuie clarificate de către majoritatea care a votat aceste acte normative. „Dacă subiectul acesta rămâne în suspans şi nu e clarificat de majoritatea care a decis să voteze acele legi ale justiţiei, riscăm mai încolo să avem blocate tranşe din PNRR” avertizează europarlamentarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Unele probleme au fost rezolvate, dintre cele stricate în era Dragnea, altele încă nu sunt clare. Din punctul meu de vedere, felul în care e respectată independenţa judecătorilor, acolo mie lucrurile nu-mi sunt încă clare. Felul în care a fost întoarsă toată treaba aceea cu secţia specială (de investigare a infracţiunilor din justiţie  - n.r.) şi ceea ce a fost pus în loc, mie mi se pare că acolo lucrurile încă nu sunt clare. Dar sunt oameni mai pricepuţi decât mine la subiectul acesta care s-au exprimat, alţii urmează să se exprime însă acolo, dacă problemele nu sunt suficient de clare, eu vreau să reamintesc faptul că independenţa justiţiei e unul din jaloanele din PNRR, nu vorbim aici doar de MCV”, a declarat Dacian Cioloş în emisiunea Insider Politic, sâmbătă, la Prima Tv. 
Conform acestuia, dacă majoritatea care a votat legile justiţiei nu va clarifica acest subiect, „riscăm mai încolo să avem blocate tranşe din PNRR”. 
„Dacă subiectul acesta rămâne în suspans şi nu e clarificat de majoritatea care a decis să voteze acele legi ale justiţiei, riscăm mai încolo să avem blocate tranşe din PNRR. Eu sper să nu ajungem acolo. (...) Eu nu sunt atât de sigur ca domnul Ciolacu, poate dânsul citeşte în stele mai bine decât mine. De-asta v-am spus că aştept să văd şi raportul MCV. În toate discuţiile politice pe care le-am avut, am căutat să aduc argumente ca să separăm MCV-ul de decizia privind Schengen”, adaugă fostul prim ministru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.