Fostul premier Dacian Cioloş afirmă, vineri, că Victor Ponta apare de 161 de ori în cererea iniţială de despăgubiri a Gabriel Resources iar al său nici măcar odată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În cazul prejudiciilor cerute de Gabriel Resources pentru afacerea Roşia Montană, Marcel Ciolacu şi PSD au o poziţie contrară României, a avocaţilor plătiţi de guvern să ne apere interesele şi a documentelor publice de la tribunalul de arbitraj.  Au ales să dea vina pentru eventualele despăgubiri pe includerea peisajului cultural minier în UNESCO deşi chiar compania minieră a recunoscut, în documentele de la tribunalul de arbitraj, că acest lucru nu afectează cuantumul daunelor solicitate statului român. Demersurile pentru includerea în patrimoniul UNESCO „nu schimbă pretenţiile lui Gabriel în această arbitrare, care rămân aşa cum au fost expuse în pledoariile anterioare ale reclamanţilor”. [”That development does not alter Gabriel’s claims in this arbitration, which remain as set forth in Claimants’ earlier pleadings”], se arată în cererile avocaţilor RMGC, potrivit europarlamentarului Dacian Cioloş. 
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Fostul premier afirmă că ”Ciolacu şi PSD au luat în braţe teza că eventualele prejudicii ar fi din cauza guvernului tehnocrat şi a includerii peisajului cultural minier în UNESCO deşi numele Ponta apare de 161 de ori în cererea iniţială de despăgubiri a Gabriel Resources iar al meu nici măcar odată”. 
 
”Mă interesează prea puţin că Ciolacu şi PSD se vor scufunda împreună cu Ponta care trebuie să plătească pentru prejudicii. Ce mă interesează este să nu ascundă motivarea tribunalului pentru ca oamenii să aibă ocazia să judece singuri din cauza cui s-a ajuns aici", spune Dacian Cioloş.
 

PSD l-a acuzat pe fostul premier Dacian Cioloş că este principalul vinovat pentru situaţia critică în care se află România în litigiul cu firma care deţine dreptul de exploatare minieră la Roşia Montană şi la fel de vinovat este şi premierul Orban care a dispus reluarea procedurii de înscriere în Patrimoniul UNESCO, după ce Guvernul PSD solicitase întreruperea procedurii până la soluţionarea litigiului”, subliniază PSD.

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a răspuns acuzaţiilor aduse de PSD, arătând că formaţiunea ”a ales să îl apere pe Ponta pentru prejudiciile şi dezastrul Roşia Montană, unde orice om de bun-simţ vede în documente că este singurul vinovat, şi să se scufunde împreună cu el”.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.