Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat duminică la Iaşi că statul român ar trebui să fie mult mai activ şi mai prezent la punctele de frontieră, el precizând că posibilitatea de a ne confrunta cu un nou val migrator dinspre Ucraina este una foarte mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Diaconescu a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că PMP rămâne un partid profund ataşat valorilor democratice, el solicitând statului român să fie mult mai prezent la punctele de trecere a frontierei pentru primirea refugiaţilor din Ucraina.

"Solicit statului român să fie mult mai prezent şi mult mai activ la punctele de frontieră care la un moment dat pot reprezenta puncte de tranzit pentru refugiaţi. Situaţia este fluidă în Ucraina, vectorul strategic spre Odesa nu a fost abandonat de Moscova, iar Republica Moldova se află într-o situaţie dificilă. Posibilitatea de a ne confrunta cu un nou val migrator este una foarte mare. Am luat legătura cu conducerea Crucii Roşii internaţionale. Am promisiunea unui sprijin direct şi al unei implicări de la cel mai înalt nivel al acestei instituţii internaţionale. Repet, cel puţin în cazul prezenţei la frontieră, m-aş aştepta de la statul român la un efort suplimentar. Este vorba de încredere şi de răspuns la o dramă care acum două luni era de necrezut", a afirmat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit sâmbătă cu membrii mai multor organizaţii PMP din comunele judeţului Iaşi, iar duminică a participat la o şedinţă la care au venit reprezentanţi ai partidului din mai multe judeţe ale ţării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.