Constantin Hogea, judecat pentru luare de mită, după ce, în vara anului trecut, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, a câştigat al patrulea mandat la Primăria Tulcea, candidând ca independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Municipal Tulcea, Constantin Hogea, a obţinut 9.302 voturi, pe locurile următoare clasându-se Lucian Simon - PSD, cu 7.333 de voturi, fost guvernator al Rezervaţiei Delta Dunării şi Ştefana Zibileanu - PNL, cu 4.402 voturi.

În municipiul Tulcea au fost 26.803 voturi valabil exprimate, iar prezenţa la vot a fost de 36 la sută.

Constantin Hogea este primarul al municipiului Tulcea din anul 2004, iar între 1996 şi 2000 a fost viceprimarul municipiului Tulcea. El a fost suspendat din funcţie anul trecut, după ce a fost reţinut, arestat preventiv, apoi arestat la domiciliu pentru fapte de corupţie.

În luna august a anului trecut, el a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Galaţi pentru luare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată.

În acelaşi dosar, au mai fost trimise în judecată soţia primarul, Valeria, şi fiica lor, Sorina Ioana, pentru complicitate la luare de mită, Cornel Constantin Georgescu, administrator al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, Valer Constantin Pop şi Maria Brudiu, arhitect şef, respectiv secretar în cadrul Primăriei Tulcea la data faptelor, pentru abuz în serviciu.

Procurorii au stabilit că în 26 octombrie 2007 Constantin Hogea, Valer Constantin Pop şi Maria Brudiu au semnat şi eliberat pentru firma administrată de Cornel Constantin Georgescu o autorizaţie de construire a unui bloc de locuinţe situat în imediata apropiere a unor obiective cu regim special (penitenciar şi unitate miliară), fără a se fi obţinut avizele prealabile de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Apării Naţionale, conform legislaţiei în vigoare.

La finalizarea lucrărilor, în 21 ianuarie 2009, Constantin Hogea a primit, cu titlu de mită, un apartament cu trei camere situat în acel imobil, ocupat în prezent de fiica sa, Sorina Ioana.

În prezent, dosarul se află pe rolul Tribunalului Tulcea.

În anul 2012, Constantin Hogea s-a aflat în vizorul ANI. Inspectorii de integritate au stabilit atunci că există o diferenţă de aproximativ 77.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate de Constantin Hogea.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, Constantin Hogea deţine opt terenuri, trei apartamente, două în Tulcea şi unul în Bucureşti, dar şi două case. Are două credite, unul contractat în 2010 de la o persoană fizică, în v aloare de 50 de mii de euro şi altul în valoare de 40 de mii de euro de la BRD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.