Sesizarea deputatei partidului REPER Oana Cambera şi a deputatului REPER Andrei Lupu privind deschiderea ilegală a unui birou parlamentar în Republica Moldova de către liderul AUR George Simion a fost trimisă de către Biroul permanent al Camerei, luni, către Comisia juridică pentru a analiza şi lua o decizie legată de acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Potrivit prevederilor art. 38 alin. (2) din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor republicată, cu modificările şi completările ulterioare, « (...) deputaţii şi senatorii pot organiza, separat sau prin asociere, birouri parlamentare, ca regulă, în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi». În acest context, vă aducem în vedere faptul că domnul deputat George-Nicolae Simion, ales îmn circumscripţia electorală nr. 42 din Bucureşti, a organizat un birou parlamentar în Republica Moldova (Str. 31 August 1989, nr. 98, sediul Casa Scriitorilor, Chişinău). Pe lângă faptul că biroul parlamentar precedent menţionat nu se află în circumscripţia electorală a domnului Simion, încălcând astfel dispoziţiile legale, reamintim faptul că domnul deputat are interdicţia de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, interdicţie care a fost prelungită până la data de 1 octombrie 2028. Or, până şi parlamentarii aleşi în circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara României, care pot organiza birouri parlamentare în afara ţării, trebuie să o facă cu respectarea legislaţiei statului respectiv [ art. 38, alin. (4) din Legea 96/2006]”, scrie în textul sesizării deputaţilor REPER.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.