Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a dat publicităţii o declaraţie în care îşi afirmă susţinerea pentru Liviu Dragnea, pentru Guvernul Dăncilă, precum şi pentru accelerarea procedurilor de adoptare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, anunţând totodată demersuri pentru întărârirea CCR. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat la finalul CEx că partidul este foarte unit în momente de ananghie, iar social-democraţii au decis că trebuie să meargă până la capăt. El a mai afirmat că PSD are un "plan pe puncte", urmând ca acesta să fie comunicat public începând de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Redăm integral Declaraţia Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat: 

"Având în vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat în faţa cetăţenilor români, la alegerile generale din 2016; Ţinând cont de măsurile din acest program, care urmează să fie luate sau care  sunt deja în curs de implementare şi care pot aduce beneficii majore în ceea ce priveşte creşterea veniturilor românilor şi pentru realizarea investiţiilor de interes strategic pentru România; Luând în considerare faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare; Respectând prezumţia de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept, Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat DECIDE:

1) Susţinerea a preşedintelui PSD Liviu Dragnea în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României. 

2) Susţinerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare. 

3) Realizarea tuturor demersurilor legale şi constituţionale pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiţiei şi a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisie de la Veneţia 

4) Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale.

5) Utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român".

Codrin Ştefănescu: În momentele de ananghie, PSD-ul este foarte unit. Cu toţii am decis că trebuie să mergem până la capăt. Avem un plan pe puncte, ştim exact ce avem de făcut, de luni vom comunica public

"Ştiţi foarte bine că în momentele de ananghie PSD-ul este foarte unit. Cu toţii am decis că trebuie să mergem până la capăt, dar până la capăt, capăt. A fost ca niciodată o maximă solidaritate, micile neînţelegeri între noi s-au stins definitiv şi irevocabil, ştim exact ce avem de făcut, în următoarele zile vom face şi anunţuri pentru fiecare pas în parte”, a spus Codrin Ştefănescu, la finalul CEx al PSD.

El susţine că PSD are un plan pe puncte, iar de luni partidul va comunica public.

“Avem un plan pe puncte, ştim exact ce avem de făcut, de luni vom comunică public. Începând de ieri am primit foarte multe mesaje de la oamenii care ne au votat. Mesajul este unitar, nu daţi înapoi, mergeţi până la capăt, noi suntem mai mulţi decât cei care va critică şi sunt violenţi, va vom mai vota, nu daţi niciun pic înapoi. Până la capăt înseamnă că trebuie să explicăm oamenilor că nu instituţiile sunt ţintă PSD, ci oameni, cei de sus de tot care se joacă su subordintatii, care pot subjuca România, care decid cine trăieşte şi cine moare”, a mai spus acesta.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.